Can Dündar'a 27 yıl 6 ay hapis cezası

Can Dündar'a 27 yıl 6 ay hapis cezası
MİT TIR'ları davasında yargılanan gazeteci Can Dündar'a, 'casusluk' ve 'örgüte yardım' iddiasıyla 27 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştığı dönemde MİT TIR'larına ilişkin yaptığı haber nedeniyle 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Can Dündar'ın cezası Yargıtay’ca bozulmuştu.

Yeniden görülen MİT TIR'ları davasında savcı bir önceki duruşmada verdiği mütalaayı tekrar etti. Gazeteci Dündar, "Gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etmek" suçlamasıyla 18 yıl 9 ay, "silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etmek" suçlamasıyla 7 yıl 21 ay olmak üzere toplam 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

KIRMIZI BÜLTEN KARARI

Mahkeme, ayrıca Dündar hakkında daha önce verilen tutuklamaya yönelik yakalama kararının devamına, tutuklama kararına yönelik hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına ve iade talepleri işlemlerinin başlatılmasına karar verdi. 

CAN DÜNDAR'IN AVUKATLARI 'DURUŞMAYA KATILMAYACAĞIZ' DEMİŞTİ

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine tepki gösteren gazeteci Can Dündar’ın avukatları Bahri Bayram Belen, Tora Pekin ve Abbas Yalçın duruşmaya katılmayacaklarını beyan eden dilekçeyi mahkemeye sunmuştu.

Dilekçede, mahkeme heyetinin tutumu, davranışları, işlem ve kararları nedeniyle esasa dair bir savunma yapmanın uygun bulunmadığı belirtilmişti. Dilekçede, mahkeme heyetinin adil bir yargılama yapmamakta ısrar ettiği, tarafsız ve bağımsız bir görünüm vermeye özen bile göstermediği, bu dosyaya özgü özel bir ayrımcılıkla savunmanın bilgisi ve katılımı olmadan sık sık resen duruşma oturumları yaptığı vurgulanmıştı.

'ADALET VARMIŞ GİBİ YAPMA OYUNUNDA ROL ALMAYACAĞIZ'

Can Dündar dün ARTI TV'de Günün Yorumu'nda MİT TIR'ları ile ilgili yaptığı haberin gazetecilik faaliyeti olduğunun altını çizmiş ve şunları söylemişti;

"Yarın hâkim son kararını açıklayacak.

Hâkim kim? CHP’nin "Erdoğan’ın adalet giyotini" adını taktığı Akın Gürlek… Selahattin Demirtaş’tan Atilla Taş’a, Sırrı Süreyya Önder’den Canan Kaftancıoğlu’na kadar tüm önemli davalarda ceza yağdıran, Enis Berberoğlu için Anayasa Mahkemesi’nin verdiği yeniden yargılama kararını tanımayan bir hukuk celladı…

Yarın, Erdoğan’ın eline tutuşturduğu kararı okuyacak kürsüden; ama biz, bu "adalet varmış gibi yapma" oyununda rol almayacağız. Onları oyunlarıyla başbaşa bırakıp bu dönemi ve bu dönemin kuklalarını, belgeselle, kitapla, filmle, sergiyle, halkımıza, dünyaya anlatacak, yarınlara aktaracağız. Bakalım tarih, hangisini hatırlayacak? "

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar