Çanakkale’de Onur Yürüyüşü öncesi tehdit ve saldırılar

Çanakkale’de Onur Yürüyüşü öncesi tehdit ve saldırılar
Muaf Çanakkale LGBTİA+ İnisiyatifi, Onur Haftası programını sosyal medya üzerinden duyurmasının ardından birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından hedef gösterilip tehdit edildi.

Rozerin YÜKSEL


+GERÇEK - Muaf Çanakkale LGBTİ+ İnisiyatifi’nden Berra, sosyal medya paylaşımlarının içeriğinde yürüyüşe izin vermemek, bazı kuruluşlar tarafından yürüyüşe karşı basın açıklaması yapmak, küfür ve hakaret içeren çok sayıda mesaj aldıklarını ve konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını iletti.

17 Haziran’da gerçekleştirecekleri Onur Yürüyüşü için bir haftalık etkinlik serisi organize ettiklerini belirten Berra, "Bu saldırılar bir kişinin ağzından başlayan ve sonra nefretle örgütlenen bir saldırı silsilesiydi hatta Çanakkale dışındaki insanlardan başladı. Biz LGBTİ+’lar tüm saldırılara karşı bir arada durmaktan alacağımızı gücü biliyoruz. Korkmuyoruz, hiçbir tehdit, nefret söylemi bizim bu ülkedeki varlığımızı yok edemez" diyerek 17 Haziran’da Çanakkale Onur Yürüyüşünde olacaklarını belirtti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Tehdit ve nefret paylaşımlarına karşı Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda "Paylaşımları yapan şüphelilerin bu beyanları asla ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyecek nitelikte, kin, manasız bir nefret, tehdit ve inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme mahiyetindedir. Doğrudan anayasal hakların kullanılmasını engellemek, terör ve tehdit dalgası yaratarak, şehirde Talibanvari gerici ve saldırgan bir atmosfer estirmek amaçlanmaktadır. Söz konusu paylaşımları üreten ve yayan kişiler açıkça halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu işlemekte ve Çanakkale’deki LGBTİ bireylere ağır saldırılar gerçekleşmesini teşvik ve tahrik etmektedirler. Söz konusu paylaşımlar toplumsal risk oluşturacak niteliktedir. Kullanıcıların profilleri incelendiğinde "Büyük Uyanış Derneği" ve "İHH", "Hakikat Talibi Gençler"  gibi kurumlarla bağlantılı oldukları, profillerinde bu gruplara referans verdikleri görülmektedir." İfadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar