CarrefourSA işçisi Murat Polat: Sendika yanımızda değildi

CarrefourSA işçisi Murat Polat: Sendika yanımızda değildi
İşçi sorunlarını dile getirdiği için işten atıldığını söyleyen CarrefourSa işçisi Murat Polat, 12 gündür Esenyurt'taki depo önünde ailesiyle birlikte eylem yapıyor.

CarrefourSA'nın Esenyurt deposunda işçi olan Murat Polat 18 Ağustos itibariyle işten çıkarıldı. CarrefourSA küçülmeye gittiğini söyleyerek başka depo ve marketlerde de işçi çıkarmaya devam ediyor. 12 gündür CarrefourSA'nın Esenyurt deposu önünde işini geri isteyen Polat, ailesiyle birlikte sesini duyurmaya çalışıyor.

Gazete Duvar'dan Osman Çaklı'nın haberine göre, Murat Polat yaklaşık 4 yıldır CarrefourSA'nın Esenyurt ana deposunda çalışıyordu. Çalıştığı depoda yetkili sendika olan Tez-Koop-İş'in de iş yeri temsilciliğini yapıyordu. İşçilerin yemek, servis ve lavaboların yetersizliğinden doğan şikayetlerini, hem sendika yetkililerine hem de şirket yetkililerine iletmeye başlayınca sorun yaşanmaya başlandığını anlatan Polat, "Sendikal hakkın kağıt üzerinde kalması isteniyordu" dedi.

İş yerinde seçim olmaksızın 7 Ocak'ta temsilcilikten el çektirilen Polat, sendika ve işverenin birbirlerine paralel hareket ettiğini ileri sürdü. Sendika temsilciliğinden alınmasını iş çıkışına "yol verildi" şeklinde değerlendiren Polat, 18 Ağustos'ta işten çıkarıldı. Polat, Toplu İş Sözleşmesi'nde işçilerin imza kampanyasıyla sendikaya tepki gösterdiğini ve sözleşmeyi geri çekmesini istediklerini hatırlatarak, Tez-Koop-İş'ten rahatsız olunduğunu belirtti.

'SENDİKA YANIMIZDA DEĞİLDİ'

Başka depo ve marketlerde de öncü işçilerin işten çıkarıldığını ifade eden Polat, Tez Koop İş'in işçilerin yanında olmadığını savundu. Muhatap bulmak adına sendika önünde basın açıklaması yaptığını sözlerine ekleyen Polat, sendika tarafından muhatap bulamadığından yakındı. Benzer sorunların Migros'ta yaşandığını hatırlatan Polat, işveren sendika bağlantısına dikkati çekerek, US Grup'un sahibi Veysel Cingöz'ün eski Tez-Koop-İş yöneticisi olduğunu söyledi: "İşçiler olarak bunu sorgulamamız lazım."

İşten çıkarıldıktan sonra geçimini dayanışma ile sürdürdüğünü anlatan Polat, "Herkes gibi bende borç batağındayım. İşverene dava açtım. İşimi geri istiyorum" diye konuştu. Polat, CarrefourSA önünde eşi, çocuğu ve annesi ile birlikte sesini duyurmaya çalışıyor. Eyleme Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası da destek veriyor.

Öne Çıkanlar