Çavuşoğlu Bağdat'ta Erbil ziyareti iptal edildi

Çavuşoğlu Bağdat'ta Erbil ziyareti iptal edildi
Dışişleri Bakanı'nın Irak'a resmi ziyareti başladı. Ziyaretinin ikinci gününde Erbil'e geçerek Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkilileri ile görüşeceği açıklanmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2 gün sürecek resmi ziyaret için Irak’a gitti. Bugün başlayan ziyarette Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih tarafından kabul edilmesi beklenen Çavuşoğlu’nun diğer Iraklı siyasi liderlerle ve Türkmen toplumunun temsilcileriyle biraraya geleceği belirtildi.

Çavuşoğlu'nu, Uluslararası Bağdat Havalimanı'nda Irak Dışişleri Bakanlığı Vekili Hazim Yusuf karşıladı. Karşılamada, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız da hazır bulundu.

Çavuşoğlu'nun  Irak'taki resmi temasları bağlamında Bağdat'ta Cumhurbaşkanı Berham Salih, hükümeti kurmakla görevlendirilen Adil Abdulmehdi, Irak Başbakanı Haydar Abadi, Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi, Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar el-Hekim, Bedir Örgütü lideri Hadi el-Amiri ve Iraklı diğer yetkililer ve Türkmen toplumunun temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor. Çavuşoğlu'nun Bağdat temasları sonrasında Necef'e hareket ederek bu kentte de Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr ile görüşmesi de gündemde. Çavuşoğlu'nun Necef'te Hazreti Ali'nin türbesini ziyaret edeceği de belirtildi.

ERBİL ZİYARETİ ERTELENDİ

Çavuşoğlu’nun ziyaret kapsamında Erbil’de de üst düzey temaslarda bulunacağı daha önce açıklanmıştı. Ziyaretinin 2. gününde Erbil’e geçerek Kürdistan Bölgesel Yönetiminden yetkililer ile görüşeceği açıklanan Çavuşoğlu’nun Erbil ziyaretinin belirsiz bir tarihe ertelendiği bildirildi.

Irak Kürdistanı’ndan yayın yapan Rudaw televizyonuna bilgi veren kaynaklar Çavuşoğlu’nun Erbil ziyaretinden vazgeçtiğini ve bu ziyaretin belirsiz bir tarihe ertelendiğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Çavuşoğlu’nun ziyaretinde Türkiye ile Irak arasındaki ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınması, Irak’ın yeniden imarı başta olmak üzere ikili işbirliği imkanları üzerinde durulması öngörülüyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar