Çavuşoğlu ile Zarif, Kafkasya'da işbirliğinin altını çizdi

Çavuşoğlu ile Zarif, Kafkasya'da işbirliğinin altını çizdi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif'le basın açıklamasında Karabağ'a ilişkin, '3+3 formatta bir işbirliği planlıyoruz' dedi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Türkiye'ye geldi. Zarif, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İkili ilişkileri enine boyuna ele aldıklarına dikkati çeken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu bağlamda yeni tip Coronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle gerçekleştirilemeyen toplantıların nasıl düzenlenebileceğini görüştüklerini söyledi.

Zarif ilerleyen saatlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun basın açıklamalarından satır başları şöyle:

Dağlık Karabağ'da 3+3 formatta bir işbirliği planlıyoruz.

İRAN'IN NÜKLEER PROGRAMI

Umarım Biden yönetimi toplantıya geri döner. Böylece kardeş İran'a yönelik ambargolar kalkmış olur.

KAÇIRILAN TÜRK DENİZCİLER

Dün memnuniyet verici bir haber aldık. Mürettebat ve kaptan şirketle temasa geçtiler. 15 kardeşimizin hepsinin de sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik. Güzel haberleri inşallah yakında alacağız. Gemide 3 mürettebat vardı yeni ekip gitti. Azerbaycanlı kardeşimizin cenazesi de dün Bakü'ye ulaştı.

CEVAD ZARİF'İN AÇIKLAMALARI

Bizim için İran - Türkiye ilişkileri çok önemlidir, aynı zamanda hem ikili hem de bölgesel olarak menfaatlerle dolu bir ilişkidir. Biz zor günlerde arkadaş olmanın kıymetini iyi biliyoruz.

Umarım Amerikan terör devleti gittikten sonra bölge halkını güzel günler bekleyecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İran'a bekliyoruz, yakında tarihi netleştireceğiz.

İran'la Türkiye'nin Kafkasya konusundaki iş birlikleri kesinlikle bölge ülkelerinin çok yararına olacaktır. Zarif, bugün Afganların talebi üzerine Afganistan, Türkiye ve İran üçlü toplantıları iş birliği üzerine de konuştuklarını aktararak, "İran'la Türkiye arasındaki iş birliği alanları çok geniştir. İnşallah ABD'nin daha mantıklı tutumuyla bu ilişkileri daha da derinleştireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

Öne Çıkanlar