Çavuşoğlu'ndan Maas'a: Özil'in Erdoğan'la görüşmesine umarım karşı çıkmazsınız

Çavuşoğlu'ndan Maas'a: Özil'in Erdoğan'la görüşmesine umarım karşı çıkmazsınız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanyalı mevkidaşı Heiko Maas'la basın toplantısında geçmişte Mesut Özil'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesi nedeniyle gelen tepkileri hatırlatarak "Görüşmesine bu sefer de karşı çıkmazsınız umarım" dedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye transferinden duyduğu memnuniyeti Almanyalı mevkidaşı Heiko Maas ile ortak basın toplantısında dile getirdi.

Çavuşoğlu,  Ankara’da ağırladığı Maas ile ortak basın toplantısında "Mesut Özil gibi dünya starının Türkiye'ye gelmesi hepimizi heyecanlandırdı. Kendisi de heyecanlandı. Almanya futbol milli takımında da çok önemli katkılar sağladı. Dünyanın en iyi takımlarında oynadı. Önceliğimiz Antalya ve Alanyasporumuz ama Fenerbahçeli olduğumu da herkes bilir. Herkesin gönlünde yatan bir takım var. Bu nedenle ayrıca mutluyum. Önemli katkılar yapacaktır" dedi.

Bakan Çavuşoğlu daha sonra Almanya Dışişleri Bakanı Maas'a gülerek "Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmesine bu sefer de karşı çıkmazsınız umarım" dedi. 

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNE GELEN TEPKİLER ÜZERİNE MİLLİ TAKIMI BIRAKTI

Mesut Özil, iki yıl önce Türkiye'deki seçimlerden önce İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun ile birlikte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la Londra'da görüşmüş ve fotoğraf çektirmişti. Almanya'da bazı çevrelerce eleştirilen yıldız futbolcu, tepki göstermiş ve artık Almanya Milli Takımı'nın formasını giymeyeceğini açıklamıştı. Özil, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Almanya'da büyüdüm ama ailemin kökleri Türkiye'den. İki kalbim var. Biri Alman biri Türk" açıklaması yaptımıştı.

MAAS: TÜRKİYE'DE TARAFTARLAR ÇOK DUYGUSAL
 
Heiko Maas da Özil konusunda "Bu aşı konusundan daha hassas bir konu. Türkiye'de taraftarlar çok duygusallar. Mesut Özil, gerçekten Alman futbolu ve milli takımı açısından çok büyük başarılara imza attı. Türkiye'de oynayacağı zaman başarılı olmasını temenni ediyorum. Fenerbahçe forması ile çocukluk fotoğrafı olduğunu söyledi bana Mevlüt" ifadelerini kullandı. 

'DİYALOGU CANLANDIRMA KONUSUNDA MUTABIK KALDIK'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Önümüzdeki süreçte Almanya'yla ikili diyalog mekanizmalarımızı canlandırma konusunda mutabık kaldık" açıklamasında bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, "Avrupa'dan da olumlu adımların gelmesi sayesinde (AB'yle ilişkilerde) daha pozitif atmosfer içindeyiz" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas ise, "Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin derinleşmesini arzu ediyorum" ifadelerini kullandı.

Maas, Rusya'da gözaltına alınan muhalif Navalnıy'ın hemen serbest bırakılması gerektiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar