Çavuşoğlu, Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla telefonda görüştü

Çavuşoğlu, Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla telefonda görüştü
Çavuşoğlu ile Faysal bin Ferhan arasındaki görüşmenin, Suudi vatandaşlarının Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelere seyahat yasağının ardından gelmesi dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

AA'nın haberine göre Bakanlık, Çavuşoğlu ile Suudi Arabistanlı mevkidaşı arasındaki görüşmede ikili ilişkilerin ele alındığını aktardı.

Öte yandan söz konusu görüşmenin, Suudi vatandaşlarının Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelere seyahat yasağının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Suudi Arabistan Pasaportlar Genel Müdürlüğü (Cawazat), Suudi vatandaşlarının 16 ülkeye seyahatinin, bu ülkelerdeki artan Covid-19 vakaları nedeniyle yasaklandığını bildirmişti.

Suudi vatandaşlarının seyahat etmesinin yasaklandığı ülkeler Türkiye, Lübnan, Suriye, İran, Afganistan, Hindistan, Yemen, Somali, Etiyopya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Libya, Endonezya, Vietnam, Ermenistan, Belarus ve Venezuela olarak açıklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar