Çavuşoğlu, Yunanistan'da Miçotakis'le görüştü

Çavuşoğlu, Yunanistan'da Miçotakis'le görüştü
Dün Türk azınlığın yoğun yaşadığı Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesine giden Çavuşoğlu, buradan başkent Atina’ya geçti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’le görüştü. Görüşmenin ardından Çavuşoğlu Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’le görüştük. Diyalog kanallarımızın yeniden canlandırılması olumlu.Sorunlarımızın çözümü için ilişkilerimizin güçlendirilmesi önem arzediyor" ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Yunanistan'da Başbakan Kiryakos Miçotakis ile görüştü.

Bakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakisle görüştük. Diyalog kanallarımızın yeniden canlandırılması olumlu. Sorunlarımızın çözümü için ilişkilerimizin güçlendirilmesi önem arzediyor" dedi.

Dün Türk azınlığın yoğun yaşadığı Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesine giden Çavuşoğlu, buradan başkent Atina’ya geçti.

Başbakan Miçotakis ile görüşen Çavuşoğlu, daha sonra Dışişleri Bakanlığı binasında Nikos Dendias ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile ortak basın toplantısı düzenledi. Dendias, "Aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınması konusunda anlaşmaya vardık" dedi.

Ev sahibi ülke adına ilk açıklamayı yapan Dendias, 'Aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınması konusunda anlaşmaya vardık' dedi.

Covid-19 aşılarının karşılıklı tanınması kararı aldıklarını belirten Çavuşoğlu, "Bugün vardığımız bu mutabakat karşılıklı olarak turizm sektörümüze olumlu etki yapacaktır" dedi

Siyasi ve askeri diyaloğun tüm kanallarda devam ettiğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Türkiye olarak, Yunanistan ile ön koşulsuz ve ikili ilişkilerimizi her alanda geliştirmek için diyaloga, görüşmelere hazırız" dedi.

Çavuşoğlu "Artık somut projeler üzerinde eylem ve iş birliği odaklı çalışmaya başladık. 25 maddede görüş birliğine vardık" ifadelerini kullandı.  (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar