Çayeli sel altında kaldı, 5 kişi yaralandı

Çayeli sel altında kaldı, 5 kişi yaralandı
Etkili olan sağanak yağmur Rize'nin Çayeli ilçesinde sele neden oldu. Selde 5 yurttaşın yaralandığı bildirildi.

Rize'nin Çayeli ilçesinde sağanak yağış nedeniyle ilçe merkezindeki dere taşması sonucu çok sayıda insan evinde mahsur kalırkan araçlar selde sürüklendi. İlçedeki bir köprü ise sel nedeniyle yıkıldı.  

Çayeli ilçesinde yer alan, turistlerin de ziyaret ettiği Ağaran Şelalesi, bölgede etkili olan sağanak sonrası taştı. Ağaran’ın yanı sıra Çayeli ilçesinde debisi yükselen Şairler Deresi de taştı. Taşmanın etkisiyle dere üzerindeki köprü ulaşıma kapatıldı.

Taşkınlar nedeniyle çok sayıda araç sel sularına kapılırken, ilçe merkezinde bulunan Eski Pazar Mahallesi'ndeki apartmanların giriş katlarını su bastı. Binaların alt katlarında yaşayan vatandaşlar, üst katlardaki komşularının yanına sığındı. Taşkınlar sonrası çok sayıda yurttaş evleri ve araçlarında mahsur kaldı.

Karadeniz Sahil Yolu Çayeli ilçe geçisindeki köprü sel sularının yükselmesi sonucu çift yönlü ulaşıma kapatıldı. Binalarda mahsur kalanlar, yüksek katlara çıkarak yardım bekledi.

İlçede çok sayıda köy yoluda heyelan sonucu ulaşıma kapandı. Köylerde mahsur kalanlar yardım çağrılarında bulundu. Bölgeye çok sayıda AFAD ekibi sevk edildi. Yetkililer, dere yataklarından uzak durulmasını istedi.

Bir yurttaşın sel sularınaa kapılma anları kameralara yansıdı. Söz konusu yurttaşın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Şiddetli yağışın devam ettiği ilçede, belediye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Fındıklı Belediyesi, Arhavi Belediyesi ve Hopa Belediyesi'nden yapılan açıklamalarda, Çayeli Belediyesi'yle iletişim halinde olduklarını, ihtiyaç duyulması halinde bölgede her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını duyurdular.

AFAD: 5 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan AFAD, sel ve heyelanlar nedeniyle 5 kişinin yaralandığını açıkladı.

Açıklamada, "Rize il genelinde aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle Çayeli ilçesinin Köprübaşı ve Sarısu köyleri ile Madenli beldesinde birer ev yıkılmıştır. Köprübaşı köyünde 2 ve Madenli beldesinde 3 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye sevk edilmiştir. Meydana gelen heyelanlar nedeniyle kapanan yolların açılması için ekiplerin çalışmaları devam etmektedir. Bölgeye AFAD, Jandarma, UMKE ve STK ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir. Köprübaşı ve Sarısu köylerinde mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Bölgeye Jandarma Genel Komutanlığından bir helikopter görevlendirilmesi yapılmıştır. Gelişmeler takip edilmektedir" denildi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar