Çaykur'da yetkili sendika istedi, Gıda İş'in fabrikalara girişi engellendi

Çaykur'da yetkili sendika istedi, Gıda İş'in fabrikalara girişi engellendi
DİSK Gıda İş: "ÇAYKUR'un yayınlamış olduğu bu skandal tebligat suç olmasına rağmen bunların güvendikleri kimlerdir?"

ÇAYKUR’da, yetkili sendika HAK-İŞ'e bağlı Öz Gıda İş'in talimatıyla iş yerinde örgütlenme çalışması yürüten DİSK'e bağlı Gıda İş yetkililerinin "Girişlerine imkân tanınmaması için gereken tedbirlerin alınması" amacıyla fabrikalara yazı gönderildi. Gıda İş Rize Bölge Başkanı Ramazan Sarıoğlu, yazıya, "ÇAYKUR'un yayınlamış olduğu bu skandal tebligat suç olmasına rağmen bunların güvendikleri kimlerdir?" diyerek tepki gösterdi.

Çaykur Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanı Kamil İpek imzası ile 38 çay fabrikasına 30.9.2021 tarihinde gönderilen yazıda şöyle denildi:

‘YETKİSİZ SENDİKA TEMSİLCİLERİ İŞ BARIŞINI BOZUYOR FABRİKALARA GİRİŞİNİ ENGELLEYİN’

"Öz Gıda İş Sendikası Başkanlığından alınan ilgide kayıtlı yazıda: 'İşletmenize bağlı işyerlerinde hem kalite ve hem de tonaj olarak hedeflere ulaşılması bağlı işyerlerinde iş barışının sağlanmasına ve bu anlamda bizlere önemli görevler yüklemektedir. 'Temsilciler ve Şube Yöneticilerinin Çalışmaları,' Sendikamız yöneticilerinin işyeri ziyaretleri yönetmenlikle düzenlenmiş bulunmaktadır. Yetkili sendika olmamıza rağmen sorumluluk bilinci altında işyerlerindeki iş barışı, çalışma disiplini anlamında kayıt ve kurallara bağlanmış işyeri ziyaretleri karşısında birtakım yetkisiz sendika yönetici ve temsilcilerinin işyerlerine girdikleri ve konuşma ve görüşmeler yaptıklarını haricen öğrenmiş bulunmaktayız. Sözleşme hükümleri gereğince yetkisiz sendika yöneticilerinin işyerlerine iş barışını ve çalışmaları engellemek ve bozmak amacı ile girişlerine imkân tanınmaması için gereken tedbirlerin alınmasını dileriz.' denilmektedir. Bilgilerinize rica ederim."

GIDA İŞ SENDİKASINDAN TEPKİ GECİKMEDİ

Gıda İş Rize Bölge Başkanı Ramazan Sarıoğlu, "Kurumda iş barışını bozanların işçinin haklarını korumayan, alın terini yok sayan emek düşmanlarıdır" diyerek ÇAYKUR yetkililerine tepki gösterdi.

‘ÇAYKUR YÖNETİCİLERİ SUÇ İŞLİYOR’

Sağıroğlu şunları söyledi:

"Sendikalar arasında ayrımcılık yapmak yöneticisinin bir sendikaya üye olmaya veya olmama; sendikadan ayrılma ya zorlama baskısı ve benzeri eylemler Türk Ceza Kanunu kapsamında suçtur. İlgili yasa açıktır ‘Kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, Sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, zorlamak amacıyla, sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde kişiler 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur’ deniyor. Bir işyerinde diğer sendika faaliyetler ile izin vermemek kanunda görüldüğü gibi suçtur. Bu bağlamda ÇAYKUR'un yayınlamış olduğu bu skandal tebligat suç olmasına rağmen bunların güvendikleri kimlerdir? Korkunun ecele faydası yok. İşçilerin hak ve hukukunu korumayan ve savunamayanlar hangi yol ve yöntem denerse denesinler, artık bu işin sonuna gelindi. ÇAYKUR işçisi kendi emeğinin hakkını kendisi Gıda iş sendikası ile korumaya kararlıdır." (ANKA)

Öne Çıkanlar