Çekmeköylüler: Parkın yapılaşmaya açılmasına izin vermeyeceğiz

Çekmeköylüler: Parkın yapılaşmaya açılmasına izin vermeyeceğiz
İstanbul’da AKP’li belediyenin parkı yapılaşmaya açmak istemesi üzerine başlayan mücadele devam ediyor.

İstanbul’da AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin Mehmet Akif Mahallesi’ndeki parkı yapılaşmaya açmak istemesiyle başlayan mücadele iki ayını geride bıraktı. Çekmeköylüler, aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan parka Çekmeköy Belediyesi’nin kapalı pazar alanı inşa etmesine vermeyeceğini belirterek, "Çekmeköy Belediyesi artık bu inattan vazgeçsin ve yeşil alanlara dokunmasın. Belediye yakında ağaçları sökmeye gelecek ancak biz bun izin vermeyeceğiz" dedi.

DEPREM TOPLANMA ALANI

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre parkın yapılaşmaya açılmasına karşı 60 gündür park alanı önünde nöbet tutan Çekmeköylüler mücadele deneyimlerini anlattı.Park mücadelesini başlatan isimler arasında yer alan Meryem Canverdi, AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin ısrarla parkı yapılaşmaya açmak istediğini vurgulayarak, "Belediye insanların deprem toplanma alanını yapılaşmaya açmak için uğraşıyor. Biz bu iki aylık süreçte, Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı’na, Çekmeköy Kaymakamlığı’na dilekçeler verdik. CİMER’e yazdık. Ama bir türlü geri dönüş yapılmadı bize. Çekmeköy Belediyesi’nin önünde eylem yaptık, yetmedi 5 binden fazla imza toplandık ve kamu kurumlarına verdik bu dilekçeleri. Ama maalesef hiçbir şekilde bizi duymuyorlar. Tüm bunların dışında CHP’li meclis üyeleri ve ben yürütmeyi durdurma davası açtık" dedi.

‘BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ’

İş makinelerinin şafak operasyonuyla park alanına sokulduğunu da hatırlayan Canverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün de mücadelemizin 60’ıncı günü için bir etkinlik yapıyoruz. İnsanları bilinçlendirdik ve hakkımızı aradık. Kiminle konuşsaydık tüm Çekmeköylüler burada bir kapalı pazar yeri istemediklerini söyledi. Park alanını kapattıkları için ağaçlar çimler kurudu, bakımları yapılmıyor doğru düzgün. Park mücadelesinde insanların birbirine tutunmayı ve sorumluluk almayı öğrendi. Çekmeköy Belediyesi artık bu inattan vazgeçsin ve yeşil alanlara dokunmasın. Belediye yakında ağaçları sökmeye gelecek ancak biz bun izin vermeyeceğiz."

‘PARK ALANLARINA ARSA MUAMELESİ YAPIYOR’

23 yıldır Çekmeköy’de yaşadığını ve daha önce de yapılaşmaya açılmak istenen bir başka park için mücadele ettiğini vurgulayan Işın Coşkun da "Bu Çekmeköy Belediyesi’nin ortadan kaldırmak istediği ilk park alanı değil. Benim de yaşadığım Mimar Sinan Mahallesi’ndeki park alanına akaryakıt istasyonu yapmak istemişlerdi daha önce. Bu park mücadelesinde de yer aldım. Bilirkişi raporu doğrultusunda mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Çekmeköy Belediyesi gibi birçok belediye park alanlarına arsa muamelesi yapıyor ve ilk gözden çıkarılacak yerler olarak görüyorlar" diye konuştu.

‘BELEDİYE ISRAR EDİYOR’

Coşkun, "Bu direnişin doğal önderleri çıktı. Siyasetten uzak, işinde gücünden insanlar iş makinelerinin, zabıtaların önüne barikat kurdular. Nöbetlere katıldılar, hayatında hiç bildiri dağıtmayan insanlar bildiri dağıttılar. Çevre sakinlerinden 5 binden fazla imza toplamamıza rağmen belediye parka pazar yeri inşa etmek için ısrar ediyor. Hukuki sürecin sonuçlanmasını beklemeden parka müdahale etme hazırlığında."

‘BETON YIĞINLARI ARASINDA KALMAYA MAHKUM EDİYOR’

"Bizler doğaya, insana, hayvana değer vermeyen bu zihniyetin karşısında durmaya devam edeceğiz. Yeşil alanlarımızın, parklarımızın, doğamızın katledilmesine izin vermeyeceğiz" diyen Bihterin Burcu Tezcan da şunları anlattı: "Mehmet Akif Mahallemizde kapalı pazar alanımız ve onun yanında insanların pazar çıkışı soluklanacağı, ağaçların gölgesinde dinlenebileceği, çocuklarını oynatabileceği, hayvanlarını gezdirebileceği bir parkımız vardı. Bu park, olası bir afet durumunda deprem toplanma alanı olarak belirlenmişti. Ancak Çekmeköy Belediyesi, yeni bir kapalı pazar alanı projesi ile parkı yıkıp, içindeki ağaçları söküp pazar alanını genişletmeye çalışıyor, vatandaşları beton yığınları arasında kalmaya mahkum ediyor, bir deprem anında insanların toplanacağı güvenli alanı kendi elleriyle yok ediyor. Belediyemiz, 60 gündür parkımızı geri istiyoruz diyen mahallelinin çığlıklarına kulaklarını tıkıyor, toplanan binlerce imzayı, parkına sahip çıkmak için gece gündüz nöbet tutan insanları görmezden geliyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar