AKP Sözcüsü Çelik'ten ABD Dışişleri Bakanlığı'na kınama

AKP Sözcüsü Çelik'ten ABD Dışişleri Bakanlığı'na kınama
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasını kınayan AKP Sözcüsü Çelik, 'Cumhurbaşkanımızı anti-semitizmle suçlamak mantıksız ve doğru olmayan bir yaklaşımdır' ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik,  ABD Dışişleri Bakanlığı'nın AKP'li CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yahudi halkıyla ilgili son zamanlarda yaptığı anti-Semitist açıklamalarını şiddetle kınıyor ve onların kınamayı hak ettiğini düşünüyor" denilmişti.

'ŞİDDETLE KINIYORUZ'

ABD'nin açıklamasına tepki gösteren AKP Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef almasını şiddetle kınıyoruz" dedi.

"Cumhurbaşkanımızı anti-semitizmle suçlamak mantıksız ve doğru olmayan bir yaklaşımdır. Bu Cumhurbaşkanımız hakkında söylenmiş bir yalandır" ifadelerini kullanan Çelik, şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanımız anti-semitizme karşı çok güçlü mesajlar vermiştir ve vermeye devam etmektedir. Anti-semitizmi ve İslam düşmanlığını mücadele edilmesi gereken nefret suçlarının başına koymaktadır. Netanyahu hükümetinin zulmüne destek verenlerin kendi vicdan açıklarını Cumhurbaşkanımız hakkında yalan söyleyerek kapatması mümkün değildir.

ABD Dışişleri bu açıklamasıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın Yahudilere karşı sözler sarf ettiği şeklinde yalan bir beyanda bulunmuştur. Bu tavır ABD'nin İsrail'e verdiği orantısız ve haksız desteğin sonuçlarıyla yüzleşmekten kaçtığını ortaya koymuştur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar