Çelik: NATO'daki varlığımızı sorgulamanın boş olduğu görüldü

Çelik: NATO'daki varlığımızı sorgulamanın boş olduğu görüldü
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, NATO zirvesinde gündeme gelen Türkiye'nin ittifak ile bağdaşmayan tutumunun neden olduğu üyelik sorgulamasının 'boş' olduğunu öne sürdü.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik MKYK sonrası düzenlediği basın toplantısında konuştu. Türkiye’nin NATO’daki varlığının sorgulanamayacağının görüldüğünü savunan Çelik, "İttifakın neresinde konumlanırsa konumlansın güvenliği eşit derecede önemlidir" dedi.

Çelik'in açıklamaları özetle şöyle:

"Almanya’da ARD televizyonu Atatürk’e dönük çirkin bir yayını söz konusu oldu. Atatürk’ü Hitler’e benzeten yayını şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Bunu kabul edilemez buluyoruz.

O yapılan yayının kesinlikle basın özgürlüğü ile ilgisi yoktur. Gereğinin yapılması için ilgili bakanlıklarımız faaliyete geçecektir. Oradaki vatandaşlarımız da gereken tepkiyi göstermektedir.

Bu yayının temel değerlerimize yönelik tezahür etmemesi gerekir.

Atatürk ve Alevi vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmek üzere çirkin bir provokasyona imza atılıyor.

Bu yayın kuruluşu derhal Atatürk’ün manevi şahsiyetinden ve milletimizden özür dilemelidir.

GÜNGÖREN’DE TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜ

(AKP'li Güngören Belediye Başkan Yardımcısının içeriye girerken ayağa kalkmayan bir belediye personeline tuvaletin yanında oturma cezası vermesi) Hepimizi üzen bir olay yaşandı. Güngören belediyesinde bir başkan yardımcısının çirkin bir davranışı oldu. bu çirkin davranış biçimi hepimizi üzmüştür.

Enes'e sesleniyorum gözlerinden öpüyoruz seninle beraberiz sana yapılan çirkin davranışı kabul etmiyoruz bu belediye başkan yardımcısı görevden alınmıştır.

Hiçbir şekilde belediye meclis üyeliğinin devam etmesini de uygun bulmuyoruz.

CEREN ÖZDAMAR CİNAYETİ

Ceren’in, bugün doğum günüymüş. "Doğum günümü kutlayın, çiçek göndermeyin, ama kutlayın" demiş. Ceren’in bu vasiyetine uyarak bir kere daha doğum gününü kutluyoruz. Sözün bittiği yer denilebilecek bir noktadır burası.

NATO ZİRVESİ

Önemli karar dörtlü zirvenin düzenli olarak yapılması kararıydı. İkinci toplantı Şubat’ta gerçekleşecek. NATO’nun geçmişinde parlak bir geçmişe sahibiz. Bugün de NATO’nun ilkelerini en çok hatırlatan, standartlara sahip çıkan ülkeyiz. NATO hakkında söz söyleyemeyeceklerin bizim NATO’daki varlığımızı sorgulayan sözlerinin ne kadar boş olduğu görüldü. Türkiye öteden beri ‘Doğu Kanadı’ ‘Güney Kanadı’ gibi ayrımlara karşı çıkıyor. Güvenlik bir bütündür ‘Doğu Kanadı’ ‘Güney Kanadı’ gibi hiyerarşilere sıkıştırılamaz. İttifakın neresinde konumlanırsa konumlansın güvenliği eşit derecede önemlidir. Türkiye’nin kendi güvenliği için aldığı tedbirlerin NATO’nun güvenliği için alındığının farkında. ‘İyi terörist/kötü terörist’ ayrımı yapanların ilkelerden uzaklaştığını, NATO’nun temel felsefesinden uzaklaştığını Cumhurbaşkanımız dile getirdi." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar