'Ya herkesin suyu kesilsin ya da benim suyum verilsin'

'Ya herkesin suyu kesilsin ya da benim suyum verilsin'
'Cenabet geziyorum' diyerek susuzluk sorununu trajikomik bir isyanla dile getirdiği için provakatörlükle suçlanan Konyalı Hafız Mustafa Doğan, isyanının ardından başına gelenleri anlattı.

Konya da seçim çalışması yapmak için Ladik ilçesine gelen Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Atala'ya susuzluk isyanını trajikomik bir maruzatla dile getiren Ladikli Hafız Mustafa Doğan, başkanın konuşmasını, Sularım akmıyor, susuzum. Cenabet geziyorum şahit olun. Allah rızası için, cenabet geziyorum şu anda. Su versinler" diyerek kesmişti.

Susuzluk isyanının ardından Hafız Mustafa Doğan'ı yakın takibe alan AKP'ye yakın gazeteler, Doğan'ın aslında musluğundan su aktığını, susuzluk sorunu olmadığını yazdı. Yetmedi su akan musluklu görüntüleri, su dolu kovalarla fotoğrafları yayınlandı.

YALANCILIKLA SUÇLANDI, HABERİNİ YAPMAYA GELEN GAZETECİLER DARP EDİLDİ

Sadece bu kadarla da kalınmadı, Doğan ile görüşmek için ilçeye gelen gazeteciler bir grubun saldırıya uğradı. Üstelik saldırganların 24 haziran seçimleri öncesi ilçeye gelen CHP’li Abdüllatif Şener'i taşlayan kişiler olduğu iddia edildi.

Hükümete laf ettirmeyen saldırganlar, 3 gazeteciyi darp edip kameralarında ve araçlarında maddi hasar meydana getirdi. Hükümet destekçisi saldırganlar sadece gazetecilere zarar vermedi, S.D. isimli Ladikli bir yurttaşı da başından yaraladı.


KOSKİ çalışanları tarafından Mustafa Doğan'ın evinde aynı gün çekildiği belirlenen görüntüler sosyal medyaya servis edildi.

SORUNU GEÇİCİ OLARAK ÇÖZÜLDÜ, AMA DOĞAN HALA SUSUZ

Hafız Mustafa Doğan'ın 'Cenabet geziyorum' isyanının ardından Ladik mahallesinde su sorununun geçici olarak ta olsa jet hızıyla çözüldü.

Saatler sonra yeniden susuz kalan Doğan, suları aktığı sırada belediye ekipleri tarafından çekilen görüntülerle de 'yalancı' durumuna düşürüldü.

Tüm bu yaşananların ardından Sözcü'den Mehmet Ali Kalaycı'ya konuşan su mağduru Hafız Mustafa Doğan, isyanın ardınıdan başına gelenleri anlattı.

Balıkçılıkla uğraşan Doğan, cenabet olamasa bile genel temizlik için yıkanması gerekiyor. Ancak Doğan, uzun süredir akaryakıt tesislerindeki musluklardan akan su ile yıkandığını söylüyor. Derdini dile getirdiği için provakatörlükle suçlandığını belirten Doğan, linç kampanyasına neden olan üslubunun yanlış olduğunu söylese de işe yaradığını da ekliyor:

"Benim hiçbir aday ile işim yok. Arkadaşlarla birlikte imza kampanyası başlattık. KOSKİ Genel Müdürlüğüne verdik. Beni provokatörlükle suçluyorlar. Temizlik imandansa, ya herkesin suyunu kessinler ya da benim suyumu versinler. Ben bir vatandaş olarak iş istemedim. İnsan olarak yaşam için evimin suyunun akmasını istedim. Belki üslup yanlış olmuştur. Herkesten özür dilerim. Ama böyle demesem benim hiç suyum akmayacak."

SADECE DOĞAN DEĞİL HERKES SUSUZLUK MAĞDURU

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Altay'la görüştükten bir süre sonra KOSKİ ekipleri ile eve gittiğini belirten Doğan, mahallenin yukarısına doğru tazyik yapılması ile komşuları ile birlikte kendisinin de evine suyun geldiğini ancak birçok borunun yeniden patladığını söylüyor.

İsyan eden sadece Hafız Mustafa Doğan değil. Su yerine hava pompalanan musluğu açık unuttuğu için 602 TL'lik fatura geldiğini söyleyen komşularının da başından geçenler en az Doğan'ın başından geçenler kadar trajik.

"Bu sene herkesin 3-4 ay su sorunu var mıydı? Var. Biz malları nerede sulayacağız, su içmeyen var mı? diye soran Doğan'ın üst kat komşusu Fazlı Güneyçakıl, tesisatların 50-60 yıllık olduğunu belirterek, "Ladik 11 bin nüfusu bir ilçe, KOSKİ kişi başı 70 TL gelirle 7 milyon 700 bin TL para topluyor. Peki KOSKİ bu kadar parayı nereye harcıyor. En azından tesisatımızın yapılmasını isteriz" diyor.

MAĞDURİYETİ KOSKİ DE KABUL EDİYOR

Su talebinde bulunan bir başka komşusu ise 22 Ağustos 2018 tarihinde  yaşadığı sorunu KOSKİ'yi arayıp şöyle dile getirmiş: ,"Bugün günlerden bayram, İsrail İsrail olalı Filistin'e sizin bize ettiğiniz zulmü etmedi. Çocuk musluğu açık bırakmış, fıs fıs hava parsı 602 TL, yüzlerce kez aradım bayramlarda salarlar mı suyu diye." 

KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün ise gelen şikayetlere ve taleplere yanıt olarak, "İdaremizce sağlanan suyun yeterli olmadığı belirtilmekte. Yüksek tüketimlere bağlı olarak su temininde zaman zaman su yetersizlikleriyle karşılaşıldığı tespit edilmiştir" denildiği ve buna bağlı olarak su kuyularının açılmasına onay verildiği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar