'21 bin lirayı ben ödeyeceğim' diyen Cemal Enginyurt: Savcı Sayan'ın iftarından istiyoruz

'21 bin lirayı ben ödeyeceğim' diyen Cemal Enginyurt: Savcı Sayan'ın iftarından istiyoruz
Ağrı Belediye Başkanı Sayan'ın 21 bin lira ödendiğini ileri sürdüğü sahura ilişkin konuşan Enginyurt, 'Biz de CHP ile birlikte Demokrat Parti olarak sahur düzenlemek istiyoruz' dedi.

Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, AKP Ağrı İl Gençlik Kolları'nın yaklaşık 700 kişiyle düzenlediği ve Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın 21 bin lira ödendiğini söylediği sahura ilişkin konuştu.

Tele 1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına katılan Enginyurt, "Biz de CHP ile birlikte Demokrat Parti olarak sahur düzenlemek istiyoruz. 21 bin lirayı ben ödeyeceğim" ifadelerini kullandı. 

Savcı Sayan’ın açıklamalarına tepki gösteren Cemal Enginyurt, şöyle konuştu:

"Savcı Sayan benim okuldan da arkadaşımdır. Savcı Sayan’a çağrıda bulunuyorum. Biz CHP ile birlikte Demokrat Parti olarak aynı salonda 700 kişi iftar yapmak istiyoruz. Belediye başkanı bizimkini de karşılarsa çok memnun olurum. Ama buna ihtiyacımız yok. Savcı Sayan bu salonla görüşsün. Ben 21 bin lirayı kendim karşılıyorum. Ben de katılacağım." 

NE OLMUŞTU?

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AKP Ağrı İl Gençlik Kolları'nın kentte düzenlediği sahur yemeğinin faturasını paylaşmış, "Bu fatura mı yüksek, Kılıçdaroğlu’nun otel faturası mı? Bu faturamı yüksek, İmamoğlu'nun balık faturası mı? Haydi vicdani yorum yapın.. Yoksa 30 liralık kahvaltıyı Ağrılı gençlere çok mu gördünüz.." demişti.

Sayan, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı: "Dün gece 600-700 kişiyle sahur programı yaptık. Coşkulu bir sahur programıydı. Gençlerimiz eğlendi. Kendi müzikleriyle coştu. Gençler delikanlıdır. Gençler coşkuludur. Ama Kürt gençlerine sadece cezaevlerini ve dağları layık görenler bu coşkulu toplantıdan rahatsız olmaya başladılar. Sosyal medyada kahvaltının maliyeti üzerinden bize yüklenmeye çalışıyorlar. Kahvaltının maliyeti 21 bin lira. CHP'nin Antalya'da yapmış olduğu son kampın maliyeti 5 milyon"

Kürt gençlerine sadece cezaevini ve dağları layık görenler, gençlerin sahur programında birlikte kahvaltı yapıp kendi müzikleriyle eğlenmelerini çok görmüşler.. 21.000TL olan kahvaltı maliyeti KK’nın kaldığı otel odasının kaçta kaçına tekabül ediyor, vicdanınıza bırakıyorum."

Öne Çıkanlar