Cemevi dedesi kayyımı Hızır’a benzetti

Cemevi dedesi kayyımı Hızır’a benzetti
Dersim'de kayyımın alevi inancında önemli bir yeri olan Hızır’a benzetilmesi Alevilerin tepkisine neden oldu.

Dersim Merkez Cemevi dedesi Seyit Mehmet Halis, Dersim Belediyesine kayyım olarak atanan Tuncay Sonel’i Hızır’a benzetti. Kayyımın, alevi inancında önemli bir yeri olan Hızır’a benzetilmesi Alevilerin tepkisine neden oldu.  

Dersim Merkez Cemevi dedesi Seyit Mehmet Halis, Dersim Belediyesine kayyım atanan Dersim Valisi Tuncay Sonel’i Hızır ilan etti. Seyit Mehmet Halis’in sözlerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine Sonel’e tepki yağdı.

Halis’in sosyal medya paylaşımında, "Cenabı Allah bize öyle güzel bir Vali göndermiş. Biz onu abimiz, babamız kardeşimiz yüreğimiz olarak görüyoruz. Valimiz Hızır olarak gelmiş buraya. Onun eserleri hazreti Hızır’ın ayak bastığı yer olacak. Bir gün gelecek onun eserleri üzerinde toplum çıra yakacak. Diyecekler ki, Hızır gibi insanın yaptığı eserlerdir bunlar" dediği işitiliyor. 

Kayyımın, Alevi inancında önemli bir dinsel simge olan Hızır benzetmesi ve konuşmasının devamında Kayyım Tuncay Sonel’e övgüler yağdırması Halis’e tepkileri beraberinde getirdi.

Mehmet Halis Demir, Dersim’de kayyımın yaptığı tüm etkinliklere katılarak dua etmesiyle dikkati çekiyordu. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar