Cenazeleri almak için akrabalarından başvuran olmadı

Cenazeleri almak için akrabalarından başvuran olmadı
İstanbul Fatih'te kapısına 'İçeride siyanür var, girmeyin, polisi çağırın' yazılı not astıkları evlerinde cansız bedenleri bulunan dört kardeşin cenazeleri halen alınamadı.

Fırat YEŞİLÇINAR

ARTI GERÇEK- Fatih Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'ndeki bir dairede ölü bulunan Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Yetişkin (56) kardeşlerin cenazeleri halen defnedilmedi. Ön otopsisi yapılan cenazeler için ailenin yakınlarından herhangi bir başvuru yapılmadı.

Akrabalarından kimsenin başvuru yapmaması üzerine Oya Yetişkin'in yakın arkadaşı Serpil Alkan avukatıyla beraber Adli Tıp Kurumu'na geldi. Alkan, cenazeleri teslim almak için önce savcılığa başvurdu. Ardından Adli Tıp Kurumuna dilekçe vererek cenazelerin kendisine teslim edilmesini isteyen Alkan’a olumlu bir dönüş olmadı. Bugün gün boyunca Yenibosna Adli Tıp önünde beklediğini söyleyen Alkan, ‘’Cenazeleri bir an önce alıp defnetmek istiyoruz. En azından son görevimizi yapalım. Ama halen bize olumlu bir dönüş olmadı. Bu gidişle de Pazartesi gününe kadar bekleyeceğiz. Biz defin işlemleri için beklerken bir arkadaşımız daha şehir dışından bizi arayarak mezar taşını yaptıracağını söyledi. Defin işlemleriyle birlikte rahmetlilerin borçlarını da ödemeye çalışacağız. En azından bu da böyle kapanmış olur‘’ dedi. Alkan Mezarlıklar Müdürlüğü ile de görüşmeler yaptığını, cenazelerin verilmesi halinde de Ayazağa Mezarlığı’na cenazelerin defnedileceğini söyledi.

CHP’Lİ ALİ ŞEKER: BAKAN CEVAP VERMEDİ

Alkan dışında CHP’li Ali Şeker de bugün bir dizi görüşmeler yaptı. Savcılık ile yapılan görüşmelerde Şeker’e de olumlu bir dönüş olmadı. Şeker bu işlemlerin bilerek geciktirildiğini söyledi. Ali Şeker, Adalet Bakanı’nı da aradığını, kendisine cevap verilmediğini söyledi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar