Cenazelerin yıkanmasını engellediler

Cenazelerin yıkanmasını engellediler
Adıyaman kırsalındaki operasyonda hayatını kaybeden 3 kişinin cenazelerinin defnedilmeden önce yıkanmasına askerler tarafından izin verilmedi.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in cenazasinde yeniden ortaya çıkan cenazeye saldırı girişimleri Hem saldırıarın sorumlusu Kayseri Ülkü Ocağı Başkanı bu tutumundan dolayı bizzat MHP Lideri Bahçeli tarafından görevinden alındı. Devlet Bahçeli Kayseri'deki tüm Ülkü Ocaklarının süresiz kapatılmasına karar verdiğini açıkladı.

CENAZEYE YÖNELİK SALDIRI BU KEZ RESMİ ELLERDEN GELDİ

Bu durumun yaişanmasından yaklaşık 1 hafta sonra,  cenazeye saldırının bir başka örneği Adıyaman’da yaşandı.

Adıyaman'ın Koru kırsalında 7 Mayıs'ta çıkan çatışma ve hava saldırısında yaşamını yitiren 3 kişinin Ailesi, cenazeleri dün Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan aldı. Belediyenin araç vermemesi üzerine aileler, Diyarbakır'dan özel bir firmadan temin ettikleri araçlarla cenazeleri Adıyaman’a götürdü. 

CENAZELERİN YIKANMASINA DA İZİN VEİLMEDİ

Hayatını kaybeden üç kişiden Zeynel Alakuş ve Gafari Yorulmaz'ın cenazeleri toprağa verildi. Alakuş'un cenazesi Dandırmaz, Yorulmaz'ın cenazesi ise Çamyurdu köyünde defnedildi. Askerlerin, her iki cenazenin de defnedilmeden önce yıkanmasına izin vermediği ve cenaze töreni için sadece 5 kişiye izin verdiği öğrenildi. (Mezopotamya Ajansı)

 

Öne Çıkanlar