Cenazesi kargoyla gönderilen Agit İpek'i polis eve baskın düzenleyip sordu

Cenazesi kargoyla gönderilen Agit İpek'i polis eve baskın düzenleyip sordu
Polis, eve baskın düzenleyip Dersim'deki çatışmada hayatını kaybeden Agit İpek'i sordu.

Diyarbakır’da polis tarafından yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Oğlunun cenazesi kargoyla gönderilen Agit İpek'in annesi Halise Aksoy’un da evine baskın yapıldığı öğrenildi. 
 
Diyarbakır’da birçok eve polis tarafından baskın düzenlendi. Yapılan baskınlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Ancak şimdiye kadar gözaltına alınanların isimleri hakkında bilgi edinilemedi. 
 
KİTAPLARI ANNEN Mİ OKUYOR!
 
Dersim'de 2017 yılında çıkan bir çatışmada yaşamını yitirdikten sonra cenazesi ailesine kargoyla gönderilen HPG’li Agit İpek'in annesi Halise Aksoy da evine baskın yapıldı. Aksoy evde bulunmamasın rağmen arama yapan polis, evdeki eşyaları dağıttı. Arama sırasında polis, Aksoy’un kızına, "Annen evde tek mi kalıyordu? Geleni gideni var mıydı? Bu parfümün burada ne işi var? Evdeki kitapları annen mi okuyor?" şeklinde sorular yönelttiği belirtildi. 
 
AGİT İPEK'İ SORDULAR 
 
Polislerin arama sırasında yaşamını yitirmiş olan kardeşini de kendisine sorduğu Aksoy’un kızı, "Devlet cenazesini kargo ile gönderdi bize, o kadar mı bilmiyorsunuz?" yanıtı verdi. 
 
Evde yaklaşık bir saat arama yapan polisler, buldukları bazı kitaplarla birlikte Halise Aksoy’a Anneler Günü’nde cezaevinden gönderilen bir mektuba da el koyarak, evden ayrıldı. 

Öne Çıkanlar