Cengiz İnşaat, Bakan İsmailoğlu'nun ziyareti öncesi katledilen ağaçları taşıdı

Cengiz İnşaat, Bakan İsmailoğlu'nun ziyareti öncesi katledilen ağaçları taşıdı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun doğa nöbeti tutan İkizderelileri ziyareti öncesi, Cengiz İnşaat kestiği ağaçları kamyonlarla bölgeden uzağa taşıdı.

Rize İkizdere’deki İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat için kurulmak istenen taş ocağına karşı direnen yurttaşların direnişi sürüyor. İki gündür iş makinelerinin çalışmasına izin vermeyen halkın nöbet çadırındaki bekleyişi sürüyor. Çadır nöbetinde olan İkizdere Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz, bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun çadırı ziyaret edeceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz günlerde TRT’de katıldığı programda bölgedeki halk direnişine tepki göstererek, "70 yıllık taş ocağı, altın araması gibi iddialar kesinlikle doğru değil. Devletimiz marjinal gruplara kesinlikle izin vermez. Bunu yapanlar devlet düşmanıdır" demişti. Bakanın bu açıklamasına köylüler sosyal medyada paylaştıkları bir video ile tepki göstermiş, "Biz İkizdereli köylüleriz" diyerek yanıt vermişti.

‘SÖKÜLEN AĞAÇLAR BÖLGEDEN KAÇIRILIYOR’

‘@erendagistanli’ adlı kullanıcı Twitter hasabından yaptığı paylaşımda, "İkizdere'de nöbetin 20. gününde köylüler çadırda bekleyişine devam ederken, bölgeye Ulaştırma Bakanı gelmeden önce sökülen ağaçlar alandan kaçırılıyor. Deliller yok ediliyor"  dedi.

Ulaştırma Bakanının İkizdere ziyaretini sorduğumuz Avukat Yakup Okumuşoğlu, ziyareti takdire şayen olarak niteledi. Ziyaretin İkizderelileri ikna çabası olduğunu belirten Okumuşoğlu, "Yurttaşları önemsemek önemli, bugüne kadar bunu yapmamış olmaları sorun. Umarım bundan sonraki işlerde yurttaşları önemserler. Bu saatten sonra yapılması gereken taş ocağından vazgeçilmesidir" dedi. 

ÖZTUNÇ: BAKAN YANLIŞ BİLGİLER VERİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun TRT’de katıldığı programdaki konuşmaları üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da açıklamalarda bulunmuştu. Öztunç, "Kurmaca bir programla İkizdere’yle ilgili algı oluşturmaya çalışıyor. Onu da beceremiyor, yanlış bilgiler veriyor. İkizdere’deki taş ocaklarında, işletmesi süresini 2 yıl diyor, açsın proje tanıtım dosyalarına baksın. Cevizlik taş ocağı için öngörülen süre yaklaşık 3 yıl. Kapasite artış talebi reddedilmeseydi, bu süre 4,5 yıl olacaktı. Cengiz adına başvuru yaptığı Gürdere taş ocağının işletme süre ise 5 yıl" yorumunu yapmıştı.

‘SESSİZ KALARAK İDDİALARI SAVUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Bakanlığın, Cengiz İnşaat adına başvuru yaptığı iddialarına karşı, Cengiz İnşaat ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından hiçbir yanıt verilememesini yorumlayan Öztunç, "Sessiz kalarak iddiaları savuşturmaya çalışıyorlar ama bu halk bunu yutmaz. Bakan, açık bir şekilde Cengiz İnşaat adına proje başvurular yapıyor, devletin kurumlarını aldatıyor. Her şey belgesiyle ortada. Bakan, yeni ağaç dikme sözünü, keseceği ağaçlar yerine değil de, verdiği her on yalan bilgi üzerinden verse, kuraklık riskimiz ortadan kalkar" yorumunda bulundu.

CENGİZ İNŞAAT'A, KENDİ CEO'LARININ BİLE BU KADAR HİZMETİ OLMAMIŞTIR

Bakan Karaismailoğlu’nun Cengiz İnşaat için işlemediği suç kalmamış diyen Öztunç, "Cengiz İnşaata kendi CEO’larının dahi bu kadar hizmeti olmamıştır. Kimse adına bu derece mevkisini de tehlikeye atacak derecede suç işlenmez. Burada Bakan’a sormak istiyoruz, Sayın Bakan, sen Cengiz İnşaatın CEO’su musun yoksa devletin bakanı mı ?" diye sormuştu. (Evrensel)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar