Ceren Damar'ı katleden sanık 26 avukat hakkında suç duyurusunda bulundu

Ceren Damar'ı katleden sanık 26 avukat hakkında suç duyurusunda bulundu
Dilekçesinde olayın “kadın cinayeti olmadığını, ancak kamuoyuna kadın cinayeti gibi takdim edildiğini” öne süren sanık, avukatlar hakkında kamu davası açılmasını talep etti.

Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i katleden Hasan İsmail Hikmet, aralarında Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan'ın da bulunduğu 26 avukat hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından katledilmesine ilişkin davanın ikinci duruşması dün Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü.
 
Duruşmanın ardından sanık Hikmet’in  aralarında Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan'ın da bulunduğu 26 avukat hakkında duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.
 
Hikmet, avukatlar hakkında "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, suç uydurma ve iftira" gibi suçlardan soruşturma başlatılmasını talep eden bir dilekçe hazırladı.
 
KADIN CİNAYETİ OLMADIĞINI İLERİ SÜRDÜ
 
Dilekçesinde olayın "kadın cinayeti olmadığını, ancak kamuoyuna kadın cinayeti gibi takdim edildiğini" öne süren sanık, avukatlar hakkında kamu davası açılmasını talep etti.
 
Mahkemede savunma yaparken sürekli yuhalandığını belirten Hikmet, suç duyurusu dilekçesinde şunları kaydetti: "Öğrencilere ekstra not vaadiyle duruşma salonunu hınca hınç doldurdular. Avukatıma yönelik salonda tehdit ve hakaret gerçekleştirildi. Anayasal ve evrensel savunma hakkımı gereği gibi etkin bir şekilde kullanmam engellendi. Avukatım baskı altına alınarak savunma görevini hakkıyla yerine getirmesi engellenmiştir."
 

Öne Çıkanlar