Cezaevinde beyin kanaması geçiren tutuklu Sevinç'in ailesine bilgi verilmiyor

Cezaevinde beyin kanaması geçiren tutuklu Sevinç'in ailesine bilgi verilmiyor
Yoğun bakımda tedavisi devam eden tutuklu Mehmet Sevinç

Akhisar Cezaevi’nde beyin kanaması geçiren ve yoğun bakımda tedavisi süren tutuklu Mehmet Sevinç’in ailesi, sağlık durumuyla ilgili bilgi alamıyor.

Manisa Akhisar Cezaevi’nde 28 yıldır tutuklu bulunan Mehmet Sevinç’in, 3 Nisan gecesi saat 03.00 sıralarında kaldığı tek odalı koğuşta geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi sürüyor.

İHD’YE BAŞVURULDU

Yoğun bakım ünitesinde tutulan Sevinç’in hayati tehlikesi devam ederken, ailenin hastane bahçesindeki bekleyişi de sürüyor. Aileyi yalnız bırakmayan Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (EGE-TUHAYDER), Halkların Demokratik Partisi ve Demokratik Bölgeler Partisi temsilcileri gün boyu hastane önünde bekledi. Ayrıca aile Mehmet Sevinç’in başına gelenlerin aydınlatılması için İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi’ne başvuruda bulundu.

'HASTANEYE GELENE KADAR HABERİMİZ OLMADI'

Yeni Yaşam'ın aktardığına göre,Berivan Sevinç babasının son durumunda bir değişiklik olmadığını söyledi. Doktorların kendilerine net bir bilgi vermediğini kaydeden Sevinç, "Babam şuan ölümle pençeleşiyor. Sabahtan beri babamı ameliyat eden doktoru bekliyoruz. Film çekileceği söylendi. Hala bir bilgi vermediler. Babamın durumuyla ilgili avukatlar, milletvekilleri ile görüştük" dedi.

Babasının durumuyla ilgili soru işaretleri olduğunu aktaran Sevinç, "Babam beyin kanaması geçirmiş. Ama bizim bundan hastaneye gelene kadar haberimiz olmadı. Bize ‘yoğun bakıma alındı. Gelin’ dediler. Bu olay olduktan çok sonra haberimiz oldu. belki de durumu bu şekilde olmasaydı bize hiç haber vermeyeceklerdi. Biz olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar