'Cezaevinde kalamaz' raporuna rağmen tahliye edilmeyen üç tutukluda Coronavirus şüphesi

'Cezaevinde kalamaz' raporuna rağmen tahliye edilmeyen üç tutukluda Coronavirus şüphesi
Metris R Tipi Cezaevi’nde aynı koğuşta tutuklu bulunan Serdal Yıldırım (27), Abdullah Turan (33) ve Engin Aktaş (32) da koronavirüs belirtilerinin baş...

Metris R Tipi Cezaevi’nde aynı koğuşta tutuklu bulunan Serdal Yıldırım (27), Abdullah Turan (33) ve Engin Aktaş (32) da koronavirüs belirtilerinin baş gösterdiği belirtildi. Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) "cezaevinde kalamaz" raporlarına rağmen tahliye edilmeyen tutuklu Serdar Yıldırım’ın ağabeyi Sedat Yıldırım, 3 tutuklunun durumunun kötüleştiğini söyledi. 

AĞABEYİ BİLGİ VERDİ

Bu sabah kardeşiyle telefon görüşmesi gerçekleştiren ağabey Yıldırım, kardeşinin kendisine koronavirüse yakalandıklarını söylediğini aktardı. Yıldırım, tutukluların enfeksiyon kaptıklarını, şiddetli öksürük ve yüksek ateş şikayetlerinin olduğunu söyledi.

'BU ŞARTLAR ALTINDA BIRIKILIRSA ÖLECEKLER'

Kardeşinin salgın şüphesiyle hastaneye gitmek istediğini, ancak 15 ila 20 gün arasında tekli hücrede kalma şartı arandığını belirten Yıldırım, "Durumları gittikçe ağırlaşıyor. İnsanlık açısından bu kişilerin cezaevinde kalmaması gerekiyor. Cezaevi yönetimi koronavirüs vakalarını gizliyor. Geçen hafta avukatları 'koronavirüs şüphesi var' diye içeriye almadılar. Tutuklular bu şartlar altında bırakılırsa ölecekler" ifadelerini kullandı.

Metris R Tipi Cezaevi’nde aynı koğuşta tutuklu bulunan Serdal Yıldırım (27), Abdullah Turan (33) ve Engin Aktaş (32), Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) "cezaevinde kalamaz" raporlarına rağmen tahliye edilmiyor. Cezaevine girmeden önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle yüzde 98 engelli durumda olan Serdar Yıldırım, boynundan aşağısı felç olan Abdullah Turan, 2 kolu olmayan ve verem hastası Engin Aktaş, "kaçma şüphesi" gerekçesiyle tahliye edilmiyor. (MA)

Öne Çıkanlar