Cezaevinde korona 'önlemi': Görüşleri ertelemek

Cezaevinde korona 'önlemi': Görüşleri ertelemek
Koronovirüs salgınında risk oluşturan alanların başında geldiği belirtilen cezaevlerinin durumuna dikkat çeken TUHAYDER yöneticisi Adıgüzel, koğuşlarda önlem alınmadığını söyledi.

Koronovirüs salgınıyla risk oluşturan alanların başında gelen cezaevlerinin durumuna dikkat çeken Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUHAYDER) Yöneticisi Nazım Adıgüzel, görevli memurların olduğu alanlar dezenfekte edilirken, koğuşlarda önlem alınmadığını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ferhat Çelik’in haberine göre TUHAYDER Yöneticisi Adıgüzel, "Bizler görüşe gidip gelen ailelerle de görüştük. Ailelerin aktardığına göre cezaevi yönetimleri tutsaklara; ‘Ne haliniz varsa görün. Biz sizinle alakalı hiçbir şey yapmıyoruz’ demiş. Hem Bandırma, hem Maltepe hem de Afyon Cezaevi’nde durum böyle. Geçen gün Edirne Cezaevi’ne gittiğimde ben de aynı durumu gördüm" dedi.

"Memurların bulunduğu alanlarda müthiş bir dezenfekte çalışma var. Ama tutuklulara sorduğumuzda kendi bulundukları yerlerde böyle bir şeyin olmadığını söylediler" diyen Adıgüzel, şu bilgileri verdi:

"Buralarda 400’e yakın tutsak var. Bunların içerisinde hastalar var, yine çocuklar var. İki kişilik ama 20’den fazla kişinin kaldığı odalar var. Cezaevlerinde koronavirüsüne önlem almak için şimdiye kadar ne yaptılar? Sağlık Bakanı; ‘Görüşleri iki hafta erteledik’ diyor. Bunu da ‘önlem aldık’ diye duyuruyorlar. Fakat önlem almak istiyorlarsa bir an önce tutukluların tahliye edilmesi gerekir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar