Cezaevinde müzikli işkence

Cezaevinde müzikli işkence
Patnos Cezaevi’nde gece geç saatlere kadar hoparlörden tutuklulara yüksek sesli müzik dinletildiği, karşı çıkan tutukluların ise darp edildiği belirtiliyor.

HABER MERKEZİ - Ağrı'nın Patnos ilçesindeki M Tipi Cezaevi'nde günlerdir tutuklulara yüksek sesli müzik dinletildiği öğrenildi. Gece geç saatlere kadar hoparlörden yüksek sesli müzik dinletilmesine karşı çıkan tutuklular ise darp edildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre cezaevinde havalandırmada top oynarken ayağını burkan bir tutuklu günlerdir revire çıkarılmadı ve ilaç verilmedi. Cezaevi yönetimi tutukluların gazete almasına da izin vermediği günlerdir koğuşlara gazete dağıtılmadığı aktarıldı.

Cezaevinde kalan tutuklu Ömer Akbey de ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde cezaevinde tutuklulara yönelik devam eden baskıları anlattı.

'BURASI YAŞANMAZ HALE GELDİ'

Akbey, şunları söyledi: "Cezaevi açıldığından beri tutuklulara yönelik baskılar ve hak ihlalleri kendini tekrar ediyor. Halen gazeteler, kitap ve dergilere el koyup verilmiyor. En önemli sorunlardan bir tanesi de halen cezaevinde revirin olmamasıdır. Revir olmadığından dolayı hasta arkadaşlarımız ve rahatsız olan arkadaşlarımız tedavi edilmiyor. Hastane sevkleri de yapılmıyor. Başka cezaevlerinden buraya sürgün edilen tutuklular halen çıplak aramadan geçiriliyor. Kimilerine hücre cezası veriliyor. İnsanlık dışı uygulamalar ve işkence devam ediyor. Artık tüm kamuoyu bu işkenceyi iyi görmeli ve her kesimin duyarlı olması gerekiyor. Artık burası yaşanmaz hale gelmiştir."

Öne Çıkanlar