Cezaevinde tutukluların el konulan malzemeleri kantinde satıldı

Cezaevinde tutukluların el konulan malzemeleri kantinde satıldı
Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde koğuşlara yapılan baskında, tutukluların kötü muameleye maruz kaldığı ve el konulan malzemelerin kantinde satıldığı belirtildi.

Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Nihat Turan, Hümmet Deniz, Muhlis Deniz, Erol Aktan, Ferit Yılmaz, Remzi Koca’nın kaldığı koğuşlar, 12 Ocak’ta arama yapılacağı gerekçesiyle basıldı.
 
KANTİNDE SATILDI
 
Cezaevinde bulunan B1, B2, B5, B6 koğuşlarına baskın şeklinde yapılan arama da tutukluların kantinden aldığı malzemelere el konuldu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’e gelen başvurularda, cezaevi personelinin el koyduğu malzemeleri sonrasında kantinde sattığı, satılan ürünler arasında tutukluların nevresimlerinin de bulunduğu belirtildi. Yapılan aramalarda Nihat Turan adlı tutuklunun kelepçelendiği, alın bölgesinin yere vurulduğu kaydedildi. Arama işlemi sırasında tutuklulara hakaretler edildiği bilgisi de yer aldı.
 
İHİK BAŞVURUSU YAPILDI
 
HDP Muş Milletvekili Koçyiğit tarafından yapılan hak ihlalinin araştırılması için Adalet Bakanlığı Abdulhamit Gül’ün yanıtlamasıyla istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verildi, Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu (İHİK) Başkanlığı’na da başvuru yapıldı.
 
‘KOMİSYON TOPLANSIN’
 
İHİK başvuru metninde, "Patnos L Tipi Hapishane idaresi tarafından yukarıda adı sayılan mahpuslara uygulanan şiddet hapishanelerde artan hak ihlallerinin sadece bir tanesidir. Hapishane idarelerinin bu denli keyfi uygulamalarının sonlanması adına bir an önce adım atılması ve yaşam hakkına kast eden bu tür uygulamaların sonlanması için gerekli girişimlerde bulunulması elzemdir. Bu bağlamda komisyonun ilgili konu özelinde toplanması ve Patnos L Tipi Hapishanesi’nde yerinde inceleme yapmasını talep ederim" ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar