Cezaevinden temizlik malzemeleri temin edemeyen tutuklu: Ortam yaşanmaz halde

Cezaevinden temizlik malzemeleri temin edemeyen tutuklu: Ortam yaşanmaz halde
Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki karantina koşullarını avukatı ile paylaşan tutuklu Cengiz Akkaya, ilgili kurumlara duyarlılık çağrısında bulundu.

Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan Cengiz Akkaya, avukatı Ramazan Dalçiçek'e gönderdiği faksla cezaevinde tabi tutulduğu hak ihlallerini anlattı. Yargılandığı davanın 18 Mart'ta görülen duruşmasına katıldığı için 10 günlük karantina koğuşuna alındığını aktaran Dalçiçek, kaldığı karantina koşulları için "Uygulamalar keyfi, ortam yaşanmaz halde" dedi.
 
Karantina koğuşunda ne temizlik yapıldığını ne de kendisine temizlik malzemesi verilmediğini paylaşan Akkaya, kıyafetlerini yırtıp bez yaparak temizlik yapmaya çalıştığını belirtti. 
 
Akkaya ayrıca banyo ile tuvaletten pis koku geldiğini, yatak ve battaniyenin aşırı derecede kirli olduğunu, çarşaf ile yastığın olmadığını, kendisine ait çarşaf ve yastığı talep ettiğini ancak verilmediğini, yine abonesi olduğu gazetenin kendisine verilmediği gibi gardiyanların keyfi uygulamalarına maruz kaldığını da paylaştı.
 
Sadece kendisiyle sınırlı olmayan bu koşulların karantinaya alınan herkes için aynı olduğunu belirten Akkaya, "Bu uygulamalar devam ederse karantinaya alınanlar birçok hastalık kaparak, karantinadan çıkar" diyerek, Meclis'e, insan hakları örgütlerine ve kamuoyuna bu konuda duyarlılık çağrısında bulundu. 

Öne Çıkanlar