Cezaevlerinden işkence haberleri yükseliyor

Cezaevlerinden işkence haberleri yükseliyor
Tutuklu yakınları görüş günlerinden artık işkence haberleriyle dönüyor. Gardiyanların mahpuslara 'FETÖ'cüler bu ülkenin vatandaşı, sizler teröristsiniz' diyerek saldırdığı iddia ediliyor.

HABER MERKEZİ - Cezaevlerindeki hak ihlalleri her geçen gün artıyor. Van  T Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki müvekkilleriyle görüşen avukatlar, T Tipi'nde bulunan bir koğuşun alt katına kamera yerleştirildiğini öğrendi. Mardin ve Patnos cezaevlerinden çok sayıda tutuklunun Van T Tipi Cezaevi'ne sevk edildiği ve dayatılan çıplak aramaya karşı çıktıkları için darp edildiklerini söyleyen avukatlar, yine çok sayıda tutuklunun Van T Tipi'nden F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne sevk edildiğini aktardı.

'FETÖ'CÜLER BU ÜLKENİN EVLADI SİZLER TERÖRİSTSİNİZ'

Tutukluların mektup yazmak için bulundurduğu dosya kağıtlarına da el konulan Ödemiş T Tipi Kapalı Cezaevi’nde ise tutukluların koğuşlarda yapılan aramalar sırasında "FETÖ'cüler bu ülkenin vatandaşı, sizler teröristsiniz" denildiği iddia edildi.

İzmir’de bulunan Ödemiş Kaymakçı T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklular, yakınları aracılığıyla maruz kaldıkları hak ihlallerini aktardı. Tutuklular, koğuşlarda yapılan aramaların arttığını ifade ederek, aramalar sırasında kendilerine sık sık "FETÖ'cüler bu ülkenin vatandaşı, sizler teröristsiniz" denilerek hakaretlerde bulunulduğunu iddia etti.

Cezaevlerine ziyarete giden yakınlarına koğuşlarda bulunan radyoların toplatıldığını aktaran tutuklular, mektup yazmak için kullandıkları dosya kağıtlara, mektup ve kargolara el konulduğunu ve yaka kartı uygulamasının dayatıldığını ifade etti.

TUTUKLULAR DIŞARIYA DUYARLILIK ÇAĞRISI YAPTI

Tutuklular yakınları aracılığıyla, yaşanan hak ihlallerine karşı duyarlılık çağrısı yaptı.

Tutuklu yakınlarının ve avukatların görüşmek istediği Cezaevi Müdürlüğü ise, güvenlik gerekçesiyle telefonla cevap veremeyeceklerini, açıklama için savcılığa başvuru yapılması gerektiğini söyledi. 

(Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar