Cezmi Ersöz ve Mehmet Korkmaz Artı Gerçek’te

Cezmi Ersöz ve Mehmet Korkmaz Artı Gerçek’te
Yazar Cezmi Ersöz, 22 Şubat’tan itibaren, gazeteci Mehmet Korkmaz 23 Şubat’tan itibaren Artı Gerçek’te…

ARTI GERÇEK - Yazar Cezmi Ersöz ve gazeteci Mehmet Korkmaz, yazı ve söyleşileriyle bundan böyle Artı Gerçek’te olacaklar. Yazar Cezmi Ersöz'ün yazıları 22 Şubat’tan itibaren, gazeteci Mehmet Korkmaz'ın söyleşileri ise 23 Şubat’tan itibaren Artı Gerçek’te yayınlanmaya başlayacak.

CEZMİ ERSÖZ KİMDİR?

Cezmi Ersöz, 1959 yılında İstanbul'da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdi. Daha sonra İstanbul Siyasal Bilimler Fakültesi Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 

Önceleri edebiyat dergilerinde şiirleri ve eleştirileri yayımlandı. Cumhuriyet, Güneş, Özgür Gündem, Aydınlık gibi günlük gazetelerde yazdı. Daha sonra haftalık Deli dergisinde yazmaya başladı.  

Bazı kitapları: Kafka Market (Yazılar, 1991), Şehirden Bir Çocuk Sevdin Yine (Şiirler, 1993), Hayat Bir Emrin Var mı? (Deneme, 1993), Saçlarının Kardeş Kokusu (Deneme, 1995), Yok Karşılığı Yüzünün (Yazılar / Şiirler, 1997), Bana Türkçe Bir Ekmek Ver (Öykü, 2000), Şizofren Aşka Mektup (Anlatı, 2001), Suçtur Umutsuzluğa Kapılmak (Anlatı, 2004), Açıkla Bana Bu Işığı (Portre, 2004), Derinliğine Kimse Sevgili Olamadı (Yazılar / Şiirler, 2006), Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk (Oyun, 2007), Acı Çeken Nefes (Öykü, 2015), Şizofren Aşkın Günlükleri (Anlatı, 2018)

MEHMET KORKMAZ KİMDİR?

Mehmet Korkmaz, 1951 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

Diyarbakır Belediyesi’nde çalışırken fahri olarak Anka Ajansı, Günaydın ve Milliyet gazetelerinin muhabirliğini yaptı. 1978 yılında Bayındırlık Bakanlığı Basın Uzmanlığı görevine getirildi. CHP ve bağımsızlar hükümeti istifa edince bakanlıktaki görevinden ayrılarak gazetecilik mesleğine geri döndü ve sırasıyla Anadolu Ajansı, Milliyet Haber Ajansı (MİL-HA), Anka Ajansı, Tempo dergisi, Siyah Beyaz Gazetesi, Gazete Ege ve Aktüel dergisinde çalıştı. Sonraki yıllarda ise Türkish Daily News Gazetesi, artıHaber, Nokta, Yeni Aktüel ve Türkiye Newsweek dergilerine telifle yazdı.

Haber ve röportajlarında ağırlıklı olarak toplumsal ve siyasal olayları işledi.

Bir süre TBMM Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde çalışan Mehmet Korkmaz, emekli olduktan sonra da yazmaya devam etti. Halen "derin devlet"i konu alan bir kitap dizisi üzerinde çalışan Korkmaz, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Mehmet Korkmaz, 23 Şubat’tan itibaren her Pazar, siyaset ağırlıklı Türkiye gündemine dair söyleşileriyle Artı Gerçek’te olacak.

 

Öne Çıkanlar