CFWIJ: Kadın gazetecilere yönelik hak ihlallerine son verilmesini istiyoruz

CFWIJ: Kadın gazetecilere yönelik hak ihlallerine son verilmesini istiyoruz
Gazetecilikte Kadın Koalisyonu (CFWIJ), 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde, "Kadın gazetecilere yönelik hak ihlallerine ve şiddete son verilmesini istiyoruz" açıklamasını yaptı.

CFWIJ, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de kadın gazetecilere yönelik hak ihlallerinde bu yıl yüzde 244 artış kaydettiklerini hatırlattı. CFWIJ'nin açıklamasında, medya patronlarına baskı ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması için çağrıda bulunuldu. Açıklamada şunlar kaydedildi:

‘HAK İHLALLERİNE VE ŞİDDETE SON VERİLMESİNİ İSTİYORUZ’

"Kadınlar, devletlerin uyguladığı baskının yanı sıra faaliyet gösterdikleri toplumsal düzen içerisinde de cinsiyet ayrımcılığına her gün maruz kalıyor. CFWIJ, bu yılki 16 Günlük Aktivizm kampanyasının sonuna gelirken İnsan Hakları Günü'nde kadın gazetecilerin hayatlarını riske atarak çalıştığını bir kez daha hatırlatmak istiyor. Kadın gazetecilerin haklarının korunması hayati önem taşımaktadır. Basın odalarının ve medya patronlarının, kadın gazetecilerin koşullarını göz önüne alarak ayrımcılığa maruz kalmalarını engellemelerini ve güvenli ortamlarda çalışmaları için gereken ortamları sağlamalarını talep ediyoruz. 'Dünyayı turuncuya boyarken' kadın gazetecilere yönelik hak ihlallerine ve şiddete son verilmesini istiyoruz." (ANKA)

Öne Çıkanlar