Chelsea için teklif süreci sona erdi, Bayrak teklif vermedi: Yanlış anlaşılma olmuş

Chelsea için teklif süreci sona erdi, Bayrak teklif vermedi: Yanlış anlaşılma olmuş
Rus oligark Roman Abramovich'in savaş sonrası yaptırımlar nedeniyle elden çıkarma kararı aldığı İngiliz futbol kulübü Chelsea için üç resmi teklif geldi.

Fotoğraf: Bloomberght


 İngiliz futbol kulübü Chelsea’yi satın almak için teklif vereceğini belirten İş insanı Muhsin Bayrak, kulüp için teklif verenler arasında olmadığı ortaya çıktı. Reuters’a konuşan Bayrak, teklif verilmesi için tanınan son teslim gününe yetişemediklerini, bunun açık artırma prosedürüyle ilgili bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ve bundan çok üzgün olduğunu belirtti.

TEKLİFLER 2 MİLYAR STERLİNİN ÜSTÜNDE

Bayrak, İstanbul merkezli inşaat, gayrimenkul ve kripto para alanlarında yatırımı bulunan AB Grup Holding’in yönetim kurulu başkanı görevini yürütüyor. Bayrak önceki gün yine satın almak için teklifi vereceğini belirtmiş, AB Grup’un 1 milyar sterlini nakit ödeyebileceğini ve daha fazla para gerekmesi durumunda kolayca bankalardan kredi alabileceğini söylemişti.

Diken’in aktardığı haberde kulüp için üç teklif kaydedildi. Bunlar, Amerikan beyzbol takımı Chicago Cubs’ın sahibi Ricketts ailesi, siyasetçi ve eski madalyalı olimpiyat oyunları sporcusu Lord Coe’nin olduğu bir konsorsiyum ve emlak yatırımcısı Nick Candy’nin liderliğinde başka bir gruptan geldi.

Candy tekliflerinin 2 milyar sterlinin üstünde olduğunu söyledi. Bayrak’sa AB Grup’un teklif vermediğini açıkladı. Reuters’a konuşan Bayrak, teklif verilmesi için tanınan son teslim gününe yetişemediklerini, bunun açık artırma prosedürüyle ilgili bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ve bundan çok üzgün olduğunu belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından dünya çapında hükümetler Başkan Vladimir Putin ve destekleyenlerini yalnızlaştırmaya çalışıyor. Chelsea’nin sahibi Rus oligark Roman Abramoviç de gelişmeler karşısında geçen hafta futbol kulübünü satacağını söylemişti ama satış Britanya hükümetinin yaptırımları neticesinde durdurulmuştu.

Öne Çıkanlar