Chelsea'nin sahibi Trump'ın büyükelçisi Johnson da olabilir Muhsin Bayrak da

Chelsea'nin sahibi Trump'ın büyükelçisi Johnson da olabilir Muhsin Bayrak da
Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Roman Abramovich'in satılığa çıkardığı Chelsea'nin talipleri artıyor.

Chelsea kulübünün sahibi Rus milyarder iş insanı Roman Abramovich, kulübü satmaya karar verdiğini açıkladı.

Abramovich, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Herhangi bir borcun ödenmesi gibi bir talebim yok. Bu benim için hiçbir zaman iş veya parayla ilgili olmadı. Tamamen futbol ve kulüp için duyduğum saf tutkuyla ilgiliydi. Ayrıca ekibime satıştan elde edilecek tüm gelirin bağışlanacağı bir hayır vakfı kurma talimatı verdim. Vakıf, Ukrayna'daki savaş kurbanlarının yararına olacak. Mağdurların acil ihtiyaçlarına yönelik kaynak sağlanmasının yanı sıra uzun vadeli toparlanma süreci de desteklenecek" ifadelerini kullandı.

Bu gelişme üzerine Chelsea'ye birçok isim talip oldu. Ntvspor'un dünya basınınından derlediğine göre İngiliz ekibine talip olan isimler şöyle:

TODD BOEHLY & HANSJORG WYSS

Sky Sports'un haberine göre, ABD'li iş insanı Todd Boehly ve İsviçreli milyarder Hansjorg Wyss önderliğindeki bir konsorsiyum İngiliz devine talip oldu. Amerika Ulusal Beyzbol Ligi ekiplerinden  Los Angeles Dodgers'ın hissedarı olan Boehly, 2019'da 2.2 milyar sterlin'lik bir teklifle Chelsea'yi satın almaya çalışmıştı. Şimdi de Wyss ile ikinci bir girişim başlattılar.

JOSH HARRIS

Financial Times'a göre, ABD'li milyarder Josh Harris de Chelsea için teklif vermeye hazırlanıyor. Harris'in bir başka İngiliz kulübü Crystal Palace'ta da hissesi bulunuyor. Harris ayrıca NBA ekibi Philadelphia 76ers ve NHL ekibi New Jersey Red Devils dahil birçok spor kulübünde de yatırımlara sahip.

WOODY JOHNSON

ABD'li iş insanı Woody Johnson'ın da teklif vereceği öne sürülürken Johnson şu ana kadar bu haberler hakkında yorum yapmadı. Johnson & Johnson ilaç şirketinin varisi olan ABD'li milyarder, 2017'nin Haziran ayında dönemin ABD Başkanı Donald Trump tarafından Birleşik Krallık büyükelçisi olarak atanmştı. Johnson ayrıca NFL ekiplerinden New York Jets'in de sahibi.

MUHSİN BAYRAK

Türk iş insanı Muhsin Bayrak da Chelsea'yi satın almak isteyen kişiler arasında yer alıyor. Son günlerde Bayrak'ın adı sık sık İngiliz basınında yer aldı. Bayrak, Odatv'ye verdiği demeçte, "Belli bir aşamaya geldik. Bizim hukuk ve finans departmanı perşembe günü heyet olarak karşılıklı olarak Londra'da görüşmelere başlayacak" dedi.

REDBIRD CAPITAL PARTNERS

Sky Sports'a göre, Liverpool'un yüzde 11'lik hissesi için 533 milyon sterlin ödeyen ABD'li şirket RedBird Capital Partners'ın da Chelsea ile ilgileniyor.

THOMAS RICKETTS

Amerikan Ulusal Beyzbol Ligi ekiplerinden Chicago Cubs'ın başkanı Thomas Ricketts'ın da ABD dışında yatırım fırsatları aradığı ve İngiliz deviyle ilgilendiği iddia edildi. Ricketts, 2018'de Milan'ı satın almaya çalışan bir konsorsiyumun parçasıydı.

NICK CANDY

Chelsea taraftarı olarak bilinen İngiliz milyarder Nick Candy de Chelsea'yi satın almak için bir konsorsiyum oluşturmayı amaçlıyor.

CONOR MCGREGOR

Eski MMA dövüşçüsü Conor McGregor da Chelsea için 1.5 milyar sterlin teklif ettiğini iddia etti. McGregor, Manchester United taraftarı olarak biliniyor.

ABRAMOVICH CHELSEA İÇİN 140 MİLYON STERLİN ÖDEMİŞTİ

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi nedeniyle kulübün yönetimini Chelsea Vakfının mütevelli heyetine devreden Roman Abramovich, 2003'te İngiliz iş insanı Ken Bates'e 140 milyon sterlin ödeyerek Chelsea'nin sahibi olmuştu.

Chelsea, Abramovich döneminde yapılan yüksek bedelli transferlerin ardından 2005'te Premier Lig'de zafere ulaşarak 50 yıllık şampiyonluk özlemine son vermişti.

"Maviler", Abramovich döneminde beşer kez Premier Lig ve Federasyon Kupası ile ikişer defa UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonlukları yaşamıştı.

Öne Çıkanlar