Newroz kutlamasına mesaj gönderen Chomsky: Kürtler gelecekteki tarihi şekillendirecek

Newroz kutlamasına mesaj gönderen Chomsky: Kürtler gelecekteki tarihi şekillendirecek
Newroz kutlamalarına mesaj gönderen filozof Chomsky, ‘Kürtler, korkunç bir baskı ve şiddetin üstesinden geldiler. Bu, Kürt direnişinin ve başarısının bilincimize işlediği bir derstir’ dedi.

Foto: MA


Amerikalı dilbilimci, filozof, tarihçi ve aktivist Noam Chomsky, Van Newroz’una görüntülü mesaj gönderdi. Kürt halkının özgürlük ve adalet için yiğitçe mücadele ettiğini dile getiren Chomsky, Kürtlerin verdiği mücadelenin ‘ilham verici’ olduğunu söyledi.

 "Kürt halkı özgürlük ve adalet için yiğitçe mücadele etti. Korkunç bir baskı ve şiddetle karşı karşıya kaldılar ve üstesinden geldiler. Mücadeleleri gibi bu aşırı zorluklar karşısındaki başarıları da ilham verici. Bu mücadelede, bu olağanüstü çabaya azıcık bile katkım olması benim için bir ayrıcalıktı" ifadelerini kullanan Chomsky’nin mesajı şöyle:

‘KÜRTLER, GELECEKTE TARİHE ŞEKİL VERECEKLER’

 "Yakın zamanda Rojava Üniversitesi'nde bir açılış konuşması yaptım. Daha bir kaç sene önce, bu hayal dahi edilemeyecek bir şeydi. Bu bize insan ruhunun sadece hayal etmekle kalmayıp, başarabileceğini de öğretmeli. Bu, Kürt direnişinin ve başarısının bilincimize işlediği bir derstir. Elbette, devamı gelecek ve bundan daha az ilham verici olmayacak. Gelecekteki tarihe şekil vermekten daha azını yapmayacaklar. Newroz Piroz Be!."

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de değinen Chomsky, "Sayın Öcalan üzerinde korkunç bir tecrit söz konusu. Tecrit, Kürt halkına da yansıyor. Bu tecridin kırılması gerekiyor" ifadelerini kaydetti. (MA)

Öne Çıkanlar