Kılıçdaroğlu: Dikta yönetimini sandıkta alaşağı edeceğiz

Kılıçdaroğlu: Dikta yönetimini sandıkta alaşağı edeceğiz
37 bin kişilik alan tamamen doldu. Alanda 'Hükümet istifa' sloganları atılırken Kılıçdaroğlu 'sandık' çağrısı yaptı.

Yağmur KAYA 


ARTI GERÇEK- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) "Hemen seçim erkek seçim" sloganıyla gerçekleştirdiği Mersin mitingi başladı. 37 bin kişilik miting alanı tamamen doldu. Mitingde olası provokasyonlara karşı önlem alındı. Bu çerçevede miting alınana sadece Türk Bayrağı, parti bayrağı ile girişe izin veriliyor. CHP Grup Başkanvekilleri ile MYK tam kadro mitinge katıldı. Kürsüye yaklaşık 400 metre uzaklıktaki arama noktasında yığılmalar yaşanırken alanın yanındaki Millet Bahçesi'ne girişlere izin verilmiyor. Miting alanında "Hükümet istifa" sloganları atılıyor.

KÜRSÜYE, ÇİFTÇİLER, ESNAF VE ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZLER ÇIKTI

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşması öncesinde kürsüye halkın farklı kesimlerinden vatandaşları çıkardı. Kürsüye çıkan çiftçi Naile Uyanık "Bahçelerimizi bu sene bırakmak zorundayız, köylü aç!" diye seslendi. PDR mezunu Ebru Akyürek, iki yıldır işsiz olduğunu belirterek," Bir kadın olarak ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum, ileride kocamın eline bakmak istemiyorum. Bütün kadınlar adına buradan sesleniyorum" dedi. Esnaf Mesut Tur da esnafın içinde zor bulunduğu durumdan bahsetti, "İki çocuğum var çok zorlanıyorum" diye konuştu.

Kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

20 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. 2 üniversite bitiriyorsa bu ayıp kime ait. Umutsuzluğa yer yok. Bütün sorunları çözeceğiz. Torosların eteğinde, yiğitlerin harman olduğu bir yerdeyim.

(Hükümet istifa sloganları üzerine) Onun istifa etmesine gerek yok. Onu göndereceğiz zaten. Edeple göndereceğiz. Demokrasiyle göndereceğiz. Demokrasiye inanıyoruz. Geliyor gelmekte olan ve birileri de gidecek. Göndereceğiz onları. Mersin küçük bir Türkiye'dir. Türkiye'nin yaşadığı sorunları biliyorum. Sizler de biliyorsunuz. Milletin sesi dedik. Milletin sesinden birileri gelsin konuşsun dedik. Ama onlar duymazlar çünkü sağırlar. Görmezler çünkü başka şeyleri görüyorlar. Bütün gerçekleri size anlatmak zorundayız. Dün saat 11'de TÜİK'e gittim. Burayı iyi dinlemenizi isterim. Enflasyon açıkladılar. Aylık 3,51, yıllık 21,31. Ya Allah aşkına şu noktaya geldim. Bunlar devletin memuru mu, sarayın memuru mu? Siz, eşiniz çoluk çocuğunuz markete gidip alışveriş yapmıyor mu? Faturalara bakmıyor mu? Deterjan alırken, ekmek alırken, domates alırken görmüyor mu bunlar? Talimat gelmiş, düşük tutacaksınız diye. Neden gittim? TÜİK rakamları üzerinden emekli aylığı belirliyorlar, asgari ücreti belirliyorlar. Milyonlarca kişinin aylığını düşük rakamlar üzerinden hesaplamaya çalışıyorlar. Akademisyenler 21 değil yüzde 58 diyor. Hangisi doğru? Eli kalem tutanlar, aklı başında olanlar doğru rakamları söylüyorlar.

Hepsini halledeceğiz. Vesayet diye bağırıyorlardı değil mi? Vesayetin ne olduğunu dün bütün dünya gördü. Sarayın emrine giren memurlar devletin memuru değillerdir. Tabi oldukları kanunun adı devlet memurları kanunu. Ama uyguladıkları yol yöntem sarayın kuralları. Asgari ücretlinin, memurun, emeklinin hakkını savunmak sadece benim değil, hepimizin görevi ve ortak yapacağız. Türkiye'yi her türlü vesayetten kurtaracağız. Sarayın vesayetinden Türkiye'yi beraber kurtaracağız.

'SANDIKTA ALAŞAĞI EDECEĞİZ'

Az önce çiftçilerimiz konuştu. İki annemiz konuştu. Hayat pahalılığından söz ediyorlar. Şu soruyu herkesin kendine sormasını isterim. Alın teri döken bir insan neden zarar eder? Bu zararın sorumlusu kim? Bu soruyu vicdanı olan herkesin kendine sormasını isterim. Bu ülkenin toprakları var. Bereketli toprakları var. Bereketli havamız var. Güneşimiz var. Karımız var, yağmurumuz var. Çalışkan insanlarımız var. Neden arpayı, buğdayı, nohudu, fasulyeyi, canlı hayvanı neden dışarıdan getiririz ve gümrük vergisini neden sıfırlarız? Beraber gideceğiz sandığa ve bir dikta yönetimini, bu ülkeye farklı bakan bir yönetimi sandıkta alaşağı edeceğiz. Bunun sözünü veriyorum sizlere.

'FAİZE KARŞIYSAN NEDEN SİLMİYORSUN?'

Çiftçi kardeşlerime söylüyorum. Bir, Allah'ın izniyle iktidar olacağız. Şunu asla unutmayın. İlk 1 hafta içinde çiftçinin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarınının faizlerini ilk bir haftada sıfırlayacağız.

Esnaf kardeşimiz de konuştu. Aynı şeyi esnaflar için de yapacağız. Aldıkları kredilerin faizlerini sıfırlayacağız. Faize karşıysan neden bu faizler var? Neden bunları silmiyorsun?

Halk Bankası'nı gerçekten de bir esnaf bankası yapacağız. Esnafın nereden ne kadar ucuz aldığını herkes görecek.

Bu memlekete barışı getireceğim. Ahdim var, bu memlekete huzuru, sevgiyi getireceğim. Ahdim var ve söz veriyorum. Bu memlekete demokrasiyi, bu memlekete adaleti getireceğim.

Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Söz veriyorum. Siyaset ahlaklı insanların işi olacak. Adamına göre kredi al, ihale ver, rüşvet ver zengin ol siyasetinden arındıracağız. Söz veriyorum bütün Türkiye duysun. Hiçbir rüşvetçiyi devlet kadroları içinde asla ve asla barındırmayacağız.

'HER KURUŞUN HESABINI VERECEĞİZ'

Saray ve şurekası duysun. Rüşvet alanları, uyuşturucu baronlarıyla kol kola gezenleri, onların uçaklarına binenleri, paralarını alanları devlet kadrolarında yaşatmayacağız. Harcadığımız her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Sizin paranız. Bu parayı harcarken size hesap vermek namus borcum olacak. 84 milyonu Londra'daki tefecilere mahkum ettiler. Vergilerin büyük kısmı oraya gidiyor. Üreten, alın teri döken herkesin hakkını ve hukukunu koruyacağım.

Bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bu ülkede yoksulluk olmayacak. Mersinlilere söz veriyorum. Türkiye'ye söz veriyorum. Milyonlarca gencimiz işsizken, dört yerden, beş yerden, altı yerden maaş alan düzeni sonlandıracağım. Bizim işimiz vatandaşın huzuru, sofradaki bereketi. Bütün dünya görecek. Her şeyi gerçekleştireceğiz.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NE 1 HAFTA İÇİNDE DÖNECEĞİZ'

Sevgili peygamberimiz "cennet anaların ayakları altındadır" der. 21. yüzyıldayız. Olur mu Allah aşkına. Cinayet işliyor. Hapse giriyor. Güzel bir kravat takıyor. Hakime saygılı. İyi hal indirimi alıyor. Bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum. Bu düzeni değiştireceğiz. İstanbul Sözleşmesi'ni 1 hafta içinde tekrar yürürlüğe koyacağız.

Yatırımların çoğu Batı'ya gidiyor. Anadolu'nun içi boşaldı. Bizim hatırlarsanız Merkez Türkiye projemiz vardı. İşsizlik kesinlikle olmayacak. Göreceksiniz. Yatırımlara boğulacak bu bölge. İnsanlar gelip burada yatırım yapacak. Burayı üretim üssüne dönüştüreceğiz. Herkesin şunu bilmesini isterim. Geçmişte AK Parti'ye oy veren, MHP'ye oy veren kardeşlerime de seslenmek isterim. Dönem kavga dönemi değil birleşme dönemidir. Sorun memleket sorunudur. Sorun vatan, bayrak, millet sorunudur. Beraber olmak zorundayız. Biz sosyal demokratız.

Kutuplaşmaktan yana değiliz. Kucaklaşmadan yanayız. Beraber olmaktan, birlik olmaktan yanayız. Biz dünyada yurtta sulh, cihanda sulh diyenleriz. Kendi ülkemizde de dünyada da huzurdan, barıştan yanayız. Mısır'la barışacağız, Suriye'yle barışacağız, İsrail'le barışacağız, Libya'yla barışacağız.

Türk Lirası'nı pul yaptılar. Dolar karşısında, euro karşısında, riyal karşısında bile sürünen bir para oldu. Türk Lirası bu ülkenin namusudur, şerefidir. Türk Lirası'nı yeniden hak ettiği yere getirmek bizim boynumuzun borcudur. Bu iktidarın yeni izledikleri politika milleti fakirleştirmek. Fakirliğimizi dolar baronlarına satmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Beraber yapacağız. Dostlarımızla birlikte yapacağız. Demokrat amcanız olarak söylüyorum. Sizin hayalleriniz benim hedefim olacak. Hiçbir hayalinizi yere düşürmeyeceğim. Bütün gençlere sesleniyorum. Göreceksiniz Türkiye nasıl şaha kalkıyor. 6 ay içinde Türkiye'nin nasıl rahatladığını göreceksiniz.

Değişim rüzgarları esiyor. Hangi duvarı örerlerse örsünler. Halk varsa her şey bitmiştir. Göreceksiniz. Halkın şaha kalktığını göreceksiniz. Halkın adalet istediğini göreceksiniz. Halkın kavga değil, kucaklaşma istediğini göreceksiniz.

Ey Saray duy diyeceğiz. Geliyor gelmekte olan diyeceğiz."

Miting öncesi Artı Gerçek'e konuşan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Seçim startını Mersin'den verdik. Ve göreceksiniz tüm kesimler burada olacak. Emekçiler, gençler, kadınlar, köylüler, işsizler için buradayız. Buradan Türkiye'ye bir mesaj vereceğiz: 'Hemen seçim' diyoruz" CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Seçim startını Mersin'den verdik. Ve göreceksiniz tüm kesimler burada olacak" dedi.

Öne Çıkanlar