CHP Ankara İl Başkanı Akıllı: Seçim güvenliğini hedef alacak hazırlık içindeler

CHP Ankara İl Başkanı Akıllı: Seçim güvenliğini hedef alacak hazırlık içindeler
CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, SADAT benzeri dernek ve yapıların seçim güvenliğini hedef alacak şekilde hazırlık içinde olduğunu söyledi.

Seda TAŞKIN 


+GERÇEK- CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ankara’da bir grup gazeteci ile kahvaltıda bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akıllı, seçim güvenliği çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. SADAT benzeri derneklerin olduğunu öne süren Akıllı, bu dernek ve yapıların seçim güvenliğini hedef alacağını söyledi. 

‘KAOS ORTAMI YARATILMAK İSTENİYOR’

2015 yılında yapılan iki seçim arasında şiddet olaylarının yaşandığını hatırlatan Akıllı, "Bugün bir kaos ortamı yaratılmak isteniyor. Çatışmayı körüklemeye çalışan bir süreç var.  Parti binalarına saldırılarla karşılaşabiliriz. Sokakta toplu şiddet eylemleriyle karşılaşabiliriz. Oradan sallarım iki boma diyen anlayış bugün hala iktidarda. Bu yapıları takip ediyoruz, şimdilik uyuyorlar gözlediğimiz o. SADAT veya benzeri merkezlerden düğmeye basıldığında harekete geçeceklerdir" ifadelerini kullandı. 

'12 BİN CİVARINDA KİŞİ SANDIK BAŞINDA OLACAK’ 

Sandık güvenliği konusuna ilişkin de açıklama yapan Akıllı, "Ankara örgütü bu seçimde yaklaşık 12 bin civarında kişi ile sandıkların başında olacak.  Bu kişiler gece yarısı olmadan organizasyonu kuracak ve tüm ıslak imzalı tutanakları merkeze ulaştıracak.  Her sandık başında görevlimiz olacaktır. Seçim güvenliğini Ankara’da sağlayacağımızın sözünü vermek isterim" diye konuştu. 

‘ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin sorulan soruyu da yanıtlayan Akıllı, "Elbette adayı 6’lı masa belirleyecek ama ben il başkanı ve yönetim kurulu ve Ankara örgütü adına diyebilirim ki bizim adayımız sayın genel başkanımızdır.  6’lı masaya önerimiz budur. Biz o masadan aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkmasını bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte denklemin genel başkan lehine gelişmesini bekliyorum" değerlendirmesini yaptı.

Öne Çıkanlar