CHP'den olası erken seçime karşı ‘sandık mesaisi’

CHP'den olası erken seçime karşı ‘sandık mesaisi’
Seçim güvenliğine ilişkin çalışmalar yürüten CHP’li Aytuğ Atıcı, elde ettikleri verileri Altılı Masa’daki muhalefet partileriyle de paylaştıklarını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olası 'baskın seçime' karşı sandık güvenliği ve görev yapacak kişilerin belirlenmesine ilişkin çalışma yürütüyor.

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, 2 bin aktif eğitmenin koordinasyonunda Parti Okulu’nda eğitim almış kişilerin sandık görevlilerine ulaştığı, seçim günü görev yapamayacakların yerine yeni isimlerin tespit edildiğini belirtti.

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’in haberine göre sandıklara atanan bütün görevlileri tek tek aradıklarını ifade eden Atıcı, bir ‘fotoğraf’ çekildiğini belirterek şöyle dedi: "Telefon o şahsa mı ait ona bakıyoruz. Ulaşabiliyor muyuz. Gerçekten aşkla bu görevi kabul ediyor mu? Kaç kişi kabul etti, kaç kişi kabul etmedi, kaç kişinin telefonu yanlış, kaç kişiye ulaşılamadı. Sonra bir tablo oluşturup hemen ilçe başkanına gidiyor, ‘şu kadar insan kabul etmedi, şu kadar insanın telefonu yanlış, bu kadarına ulaşamıyoruz’. Telefonları yanlış olanlar düzeltiliyor. Böylece ikinci tabloyu oluşturmuş oluyoruz. Ondan sonra da eksiklikler tamamlanmaya çalışılıyor. Bütün bu verileri altılı masayla da paylaşıyoruz."

‘BASKIN SEÇİM OLURSA HAZIR OLACAĞIZ’

Sandık görevlileriyle iletişimin en geç 15 Eylül’e kadar tamamlanacağı belirtilirken Atıcı, "Onlara seçim güvenliği ile ilgili sandık başlarında neler yapacağı adım adım gönderilerle, videolarla destekleniyor. Böylece düşük bir ihtimal ama baskın bir erken seçim olursa hazır olmuş olacağız. Ben kişisel olarak zamanında olacağını düşünüyorum ama baskın bir seçim olursa şimdiden hazır olmuş olacağız" dedi.

Öne Çıkanlar