CHP, Belediyeler Birliği için harekete geçti

CHP, Belediyeler Birliği için harekete geçti
Cumhuriyet Halk Partisi, TBB’nin belediyeler arasında ayrımcılık yaptığını belirterek TBMM İçişleri Komisyonu’nda imza topladı.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB), CHP’li belediyelere kaynak aktarmadığını belirten CHP, bütçe denetlemesi için harekete geçti. TBB’nin denetimi için Sayıştay Başkanlığı’ndan randevu talep edilecek. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) belediyeler arasında ayrımcılık yapan bir tutum içerisinde olduğunu belirterek harekete geçti. TBB bütçesinin büyük çoğunluğunun CHP’li belediyelerin kaynaklarıyla oluşmasına rağmen CHP’li belediyelere TBB’nin gerekli desteği vermediğini belirten parti, TBB’nin Sayıştay tarafından denetlenmesi için TBMM İçişleri Komisyonu’nda imza topladı. Komisyonun toplanması için imza toplayarak önerge veren parti ayrıca, TBB’nin denetlenmesi için Sayıştay Başkanlığı’ndan da randevu isteyecek.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre belediyelerin Türkiye Belediyeler Birliği’ne üye olma zorunluluğunun bulunduğunu belirten CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, TBB bütçesinin İller Bankası tarafından belediyelerden kesilen gelirlerle oluştuğunu söyledi. TBB hakkında "gayri resmi harcama yapıldığı" gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını da hatırlatan CHP’li Torun, "Mutlaka ama mutlaka göreceksiniz yargılanacaklar" dedi.

TBB’nin CHP’li belediyelere bütçesinden para vermediğini, yurt dışındaki belediyelere kaynak aktardığını belirten CHP’li Torun, "Belediyeler Birliği’ni Sayıştay’ın denetlemesi için TBMM İçişleri Komisyonu’nda şu anda yeterli imzayı topladık ve komisyonun toplanması için önerge verdik. Komisyonun önümüzdeki günlerde toplanmasını bekliyoruz. Ayrıca önümüzdeki hafta da Türkiye Belediyeler Birliği’nin denetlenmesi için Sayıştay Başkanlığı’ndan da randevu isteyeceğiz" ifadelerini kaydetti.

‘ÇEVRE BAKANLIĞI’NDAN CUMHURBAŞKANLIĞINA 5 ARAÇ GÖNDERİLDİ’

Bakanlıkların CHP’li belediyelere yönelik aktarması gerektiği kaynağı da aktarmadığını belirten CHP’li Torun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın da Cumhurbaşkanlığına 5 araç gönderdiğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanı olduğu TBB’nin, AK Partili belediyelere araçlar gönderdiğini, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen araçların araştırılması gerektiğini belirten CHP’li Torun, "Afyon’un Güney beldesinde belde statüsünü kazanmasının ardından seçim yapıldı. Seçimler sırasında Belediyeler Birliği oraya makina gönderdi. AK Parti’nin adayını da üzerine çıkarttılar. Allah aşkına bu hangi vicdana, hangi ahlaka sığar?" diye konuştu

‘MUHALEFET YEREL YÖNETİM YASASI İÇİN HAREKETE GEÇTİ’

Yerel Yönetim yasası için çalışma başlattıklarını, anayasa çalışmasında olduğu gibi İYİ Parti, DEVA, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi’yle yerel yönetim yasasına ilişkin çalışma yapmayı planladıklarını söyleyen CHP’li Torun, İYİ Parti’nin "Tamam" dediğini, diğer partilerle de görüşeceklerini belirterek, "Güçlü bir yerel yönetimin oluşturulması lazım. Üretken, vatandaşın sorunun çözümünde etkili bir yerel yönetimler yasasını oluşturmaya çalışacağız" ifadelerini kaydetti.

Öne Çıkanlar