CHP'de ilk imzalar atıldı, kurultay için destek açıklamaları geliyor

CHP'de ilk imzalar atıldı, kurultay için destek açıklamaları geliyor
Kılıçdaroğlu'nun 'Gündemimizde yok' dediği olağanüstü kurultay için delegeler imza kampanyası başlattı. Çeşitli kentlerden İnce'ye destek açıklamaları geliyor.

Kılıçdaroğlu ve İnce seçimden sonra önceki akşam ilk kez biraraya gelerek değerlendirmelerde bulunmuşlardı. Görüşmenin ayrıntılarını dün İnce kamuoyuna açıklamış, genel başkanlık istediğini söylemişti. İnce, Kılıçdaroğlu'na olağanüstü kurultay ve onursal başkanlık teklif ettiğini de açıklamıştı. Kılıçdaroğlu ise bu açıklama için "Siyasi nezaketsizlik" demiş ve gündeminde kurultay olmadığını açıklamıştı. Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'dan da bu yönlü açıklamalar gelmişti. 

İLGİLİ HABER: İNCE: CHP KARIŞMADI, TEKLİFİ BASINLA PAYLAŞTIM

İLK İMZALAR VERİLDİ


İnce'nin olağanüstü kurultay çağrısına bir grup kurultay delegesi imza vererek destek oldu. CHP'nin genç kurultay delegeleri Sinan Çiftçi, Mehmet Emin Altunses, Burak Esen, Hilal Çokoy ve Aylin Ayyıldız, olağanustu kurultay için ilk imzalari verip, genel başkanlık için Muharrem İnce'yi önerdi.

İLGİLİ HABER: KILIÇDAROĞLU: KURULTAY ÇAĞRISI YAPMAYACAĞIM, GEREK YOK

BATMAN'DAN KURULTAY ÇAĞRISI


Batman kurultay delegeleri Hikmet Duruş, Mehmet Kırmızıtaş, Ahmet Durmaz, Çetin Kızılbulut, Cihan Yaşar, Orhan Bekiroğlu, Mehmet Ekin ve Hüseyin Yaşar ise bir açıklama yayınlayarak "Partimizin daha fazla yıpranmaması ve parti içi tartışmaların son bulması için 2019 yerel seçimlerinden önce olağanüstü kurultayın toplanmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

SAKARYA İL ÖRGÜTÜ'NDEN İNCE İÇİN ÇAĞRI

Bir açıklama da CHP Sakarya İl Başkanlığı üyesi kurultay delegelerinden geldi. "Partimiz kurultaya gitmelidir" çağrısı yapan delegeler, İnce'ye açık desteklerini de açıkladı: Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Örgütü olarak Türkiye ve Sakarya kamuoyuna bildirmek isteriz ki; Sakarya İl Örgütü ve 14 kurultay delegesi olarak; seçim sonrasından bugüne seçim sonuçlarını değerlendirdik. Bu değerlendirmeler ışığında; Muharrem İnce’nin Türkiye’de umut olmaya devam edeceğine, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Muharrem İnce ile iktidara ulaşacağına inanıyoruz. Partimizin geleceği için genel başkanımızın partimizi seçimli olağanüstü kurultaya götürmesini istiyoruz.

KOCAOĞLU DA "ACİL DEĞİŞİM" DEDİ

CHP'de 24 Haziran'ın ardından başlayan ‘genel başkanlık’ tartışmasına ilişkin bir açıklama da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’ndan geldi. Partisindeki son gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yapan Kocaoğlu şunları söyledi:

"24 Haziran seçimleri, Cumhuriyet Halk Partisi'nde acil bir değişimi zorunlu hale getirmiştir. Kamuoyu ve parti tabanının talebi de bu doğrultudadır. Söz konusu değişimin Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleşmesi, partimize büyük güç katacaktır. Bu düşüncelerimi kamuoyuyla saygıyla paylaşırım."

KAÇ İMZA GEREKLİ?

Seçimli olağanüstü kurultay için delege sayısının salt çoğunluğu gerekirken, yüzde 10 imza ile de kurultay toplanıyor. Ancak yüzde 10 imza ile toplanan kurultayda seçim yapılamıyor. Buna göre seçimli olağanüstü kurultay için 627 imzanın bulunması gerekiyor. CHP tüzüğüne göre kurultayı genel başkan toplayabilir veya Parti Meclisi’nde (PM) salt çoğunlukla kurultay kararı alabiliyor.

Genel merkezde seçimin tamamlanmasından itibaren olağanüstü kurultaya kapılar kapalıyken, İnce tarafından ise oldukça mesafeli yorumlar geliyordu. İnce dün yaptığı açıklamayla ilk kez kurultayla ilgili ciddi bir mesaj vermiş oldu. İnce’nin mesajının ardından CHP kulisleri bir kez daha kurultay olasılığı ile hareketlendi. Gerek PM’den gerekse bazı delegelerden net şekilde istifa ve kurultay çağrıları yapılırken, diğer bir görüş de kurultaya mesafeli bakıyor.

Öne Çıkanlar