CHP'den Kadıköy'de zamlar geri alınsın eylemi: Sarayın ışıklarına bak nasıl yanıyor

CHP'den Kadıköy'de zamlar geri alınsın eylemi: Sarayın ışıklarına bak nasıl yanıyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel, iktidarın, vatandaşı açlık ve yoksullukla baş başa bıraktığını söyledi.

YAĞMUR KAYA 


 +GERÇEK- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy İlçe Örgütü, "Geçinemiyoruz, elektirik zammı ampulün zulmü" şiarıyla Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda eylem yaptı. 

Eyleme CHP parti üyeleri, esnaf, öğrenciler, çok sayıda demokratik kitle örgütü ve yurttaş katılarak, iktidara  elektrik ve doğalgaza zammının geri alınması yönünde çağrıda bulundu. 

'İKTİDAR, VATANDAŞI AÇLIK VE YOKSULLUKLA BAŞ BAŞA BIRAKTI'

Eylemde söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, hayat pahalılığının her alanı etkilediğini ve AKP'nin halkı kışın ortasında elektriksiz ve aç bıraktığını söyledi. 

"Markete, manava, kasaba gidiyoruz, ateş pahası her şey" diyen Adıgüzel, "Tek adam rejimi, saray iktidarı" olarak nitelediği iktidarı bu zamların nedeni olduğunu vurguladı. Ülkeyi 20 yıldır AKP'nin yönettiğini hatırlatan Adıgüzel, iktidarın bu süre zarfı içinde "Ben ve çevresini" önceleyen bir siyasi anlayışa sahip olduğunu vurguladı.  İktidarın, vatandaşı, açlık ve yoksullukla baş başa bıraktığını belirten Adıgüzel, iktidarın yoksulluğu görmezden geldiğini kaydetti. Adıgüzel, elektrik ve doğalgaza gelen zamların geri çekilmesini ve KDV indirimi yapılması yönünde iktidara çağrıda bulundu. 

Ülkeyi "Yoksullaşan ve servet yarıştıranlar" diyerek ayıran CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Pınar Uzun, "Bir yandan enflasyon, dolara endeksli kamu borcunun maliyetlerine, işsizliğe, korkunç zamlara, derin yoksulluğa direnenler; bir yanda ihale beğenmeme lüksü içersinde olan rantçı, yandaşlar... Bu yoksulluk, işsizlik AKP ve küçük ortağının (MHP) uykularını kaçırmıyor hala" dedi. Uzun, AKP iktidarının,  ülkede ekmek bulamayan halkın alın terinin kamuoyunda "Beşli Çete" olarak bilinen Cengiz Holding, Limak Holding, Kolin İnşaat, Kalyon İnşaat ve MNG Holding'e verdiğini vurguladı. 

Basın metnini CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin okudu. 

"Yaşadığımız günler soğuk ve ağır" diyen Narin, emekçinin, emeklinin, öğrencinin, esnafın, sınıf ve sosyal kimlik ayırmaksızın tüm vatandaşlarının ağır bir ekonomik buhran altında ezildiğini söyledi. 

'AKP, RAMAZAN AMCAMIZIN HAYATININ SONLANMASININ SEBEBİDİR'

Günlerce elektiriksiz kalan Isparta'da donarak yaşamını yitirdiği tespit edilen yurttaşı hatırlatan Narin, "Ramazan Nazlı amcamızın ölüm belgesinde yer alan, ölüm nedeni teşhisiyle anılacak: Birden fazla vücut bölgesinin donması ve tanımlanmamış donma.

AKP zihniyetinin vatandaşımıza layık gördüğü son ne yazık ki işte budur. AKP’nin ana uygulayıcısı olduğu İslamcılık soslu, neoliberal politik akıl, siyasi tercih Ramazan amcamızın hayatının bu şekilde sonlanmasının sebebidir" diye konuştu. 

'OLAĞANÜSTÜ BİR ENFLASYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ' 

Narin, açıklamada şunlara değindi: 

Bizim dile getirirken utandığımız, AKP’nin kurguladığı, kurduğu ve yürüttüğü rant sisteminin olağan sonucudur. Bugün Ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde tüm sosyal kimliklerden yurttaşımız otorite altında ezilmiş yoksullaştırılmış, yoksunlaştırılmış bir ızdırapla sınanıyor. Olağanüstü bir reel enflasyon ile karşı karşıyayız.

'HABERİ YOK'

Sadece gıda enflasyonunda OECD ortalaması yüzde 6 iken Türkiye’de hemde TÜİK gibi tüm güvenilirliğini saray rejimine peşkeş çekmiş bir kurumun rakamlarına göre, yüzde 43.8 yani yüzde 44.  Bugün pazarda; 1 adet salatalık 5 lira, 1 adet domates 2 lira, 1 adet patlıcan 5 lira, 1 adet biber 2 lira. Saray mutfağından, baştaki şahsın haberi yoktur ama durum bu.

Tencereler boş, insanlar, özellikle çocuklar, yetersiz beslenmeden kaynaklı gelişim problemleri ile karşı karşıya. Diyelim ki tencereleri doldurduk, geldiğimiz noktada bir hanenin temel insani giderleri olan elektrik, gaz ve iletişim faturaları 1000 TL’nin altına inememektedir. Saray rejimi asgari ücret şovuyla lütuf gibi kaşıkla verdiğini kepçeyle geri almaktadır.

'GÜNLERDİR ESNAFIMIZLA YAN YANAYIZ'

Pandemi koşullarıyla iyice ağırlaşan, yılbaşı gecesi yapılan zamlarla, işten çıkarmalar, intiharlar, ağır bir depresyon hali ile ayakta kalmaya, tutunmaya çalışıyorlar. Esnaflarımızın tamamı, yaptıkları zamlardan ötürü utandıklarını ancak başka çareleri de olmadığını ifade ediyor.

Peki memleketi bu hale getiren Saray ve dalkavuk takımı utanıyor mu? Hayır. Aylardır, defalarca Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, kış konusunda uyarıyor. Yetkililere sesleniyor. "Karakış Fonunun" kurulmasını sosyal adaleti tesis etmek amacıyla sosyal devletin İşleyişini sağlamak için yetkililere sesleniyor." 

Eylem esnasında yoldan geçen bir yurttaşın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin fotoğrafının bulunduğu dövizi, yanında bulunan arkadaşına işaret ederek, "Sarayın ışıklarına bak nasıl yanıyor" demesi ise dikkat çekici detaylardan biriydi.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar