CHP'den 'yargı reformu' tepkisi: Saray'da sahnelenen bir komedi

CHP'den 'yargı reformu' tepkisi: Saray'da sahnelenen bir komedi
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 'yargı reformu'nu 'komedi' olarak nitelendirirken, açıklamayı alkışlayan baro başkanlarını da eleştirdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilen yargı reformu tanıtımı toplantısına ilişkin konuştu.

'Yargı reformu' tanıtımı toplantısını, "Saray'da sahneye konan bir komedi' olarak nitelendiren Öztrak, açıklamayı alkışlayan yargıçları için 'dekor' benzetmesi yaparken, toplantının ABD Başkanı Trump'ın bir sözüyle gerçekleştirildiğini ifade etti:

'SARAYDAKİ TOPLANTI ABD BAŞKANININ BİR SÖZÜYLE GERÇEKLEŞTİ'

"Saray'da sahneye konan bu komediye alkış tutarak dekor olan yargıçların, baroların ne yaptıklarını neye hizmet ettiklerini anlamak mümkün değildir. ABD Başkanı'nın bir sözüyle Saray'da kurulan bu ucube tiyatro sahnesi yerle yeksan oluyor. ABD Başkanı, 'Türkiye'de serbest bırakılmasını istediğimiz mahkum şimdilik ev hapsinde ama yakında ABD'de olacak' diyor. Bu imkanı veren Erdoğan'a teşekkür etmeyi ihmal etmiyor. Gönderileceğini ABD Başkanı nereden biliyor?

AKP genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Edoğan'ın 'ifade özgürlüğü' söylemiyle açıkladığı 'yargı reformu' ile aynı gün ellerine kelepçe takılarak tutuklanan gazeteci Kadri Gürsel'i hatırlatan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Gürsel'e takılan kelepçenin hukuk devletine olan inancı yok ettiğini ifade etti:

'KADRİ GÜRSEL'E TAKILAN KELEPÇE KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR'

"Değerli gazetecimiz Kadri Gürsel'in karşı karşıya kaldığı muamele kabul edilemez. Kurallar açık, serbest kalması gereken yerde fotoğrafları çektiriliyor ve akşam serbest bırakıyorlar. Tüm bu uygulamalar Türkiye'nin hukuk devleti olmadığına dair inancı güçlendiriyor. Buna karşılık da ülkeye duyulan güveni zayıflatıyor. Bu, insan hakları ve demokrasi açısından kabul edilebilir değil. Yapılan bu uygulamalar aynı zamanda insanımızın cebinde yangın çıkarıp, yatırımcıyı kaçırıyor." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar