CHP: Erdoğan'a gidecek muhtarların yol parası belediyelerimizden istendi

CHP: Erdoğan'a gidecek muhtarların yol parası belediyelerimizden istendi
CHP'li Seyit Torun, “Erdoğan’ın parti propagandası yapacağı bir toplantının maliyetini belediyelere yükleme çabası aymazlıktır ve hatta siyasi pişkinliktir” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Mart’ta Ankara’da düzenleyeceği toplantıya katılacak kadın muhtarların yol masraflarının valiliklerden ve belediyelerden istendiğini açıkladı.

Yazılı açıklamasında durumu "siyasi pişkinlik" diye niteleyen Torun’un açıklaması şöyle:

'MALİYET BELEDİYELERİMİZE YÜKLENMEK İSTENİYOR'

"Erdoğan, 8 Mart’ta Ankara’daki sarayında Türkiye genelindeki kadın muhtarlarımızla bir toplantı düzenleyecek. Aldığımız bilgilere göre, toplantıya katılacak muhtarların Ankara’ya gidiş-dönüş maliyetlerinin karşılanması için valiliklere talimat verilmiş. Bu da yetmiyor, Antalya başta olmak üzere bazı valilikler de bu maliyeti belediyelerimize yüklemeye çalışıyor. Yani Erdoğan’ın kendi siyasi şovuna çevireceği, partimize hakaretler savuracağı toplantının maliyeti belediyelerimize yüklenmek isteniyor. Her fırsatta belediyelerimize saldıran, iftira atan, onları karalamaya çalışan Erdoğan iktidarı, şimdi kalkmış belediyelerimizden bilet parası istiyor.

Maalesef Cumhurbaşkanlığı, bu saray şürekâsının elinde, bilet masraflarını dahi başka kurumlara ödettirecek kadar pervasız hale getirilmiştir. Erdoğan’ın parti propagandası yapacağı bir toplantının maliyetini belediyelere yükleme çabası aymazlıktır ve hatta siyasi pişkinliktir.

'YOK ÖYLE YAĞMA'

Daha iki hafta önce muhtarlar için hazırladığımız kanun teklifini reddedeceksiniz, muhtarlarımızı bir oy kapısı olarak görüp ayağınıza çağıracaksınız, masrafları da belediyelerimizden isteyeceksiniz. Yok öyle yağma. Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 bütçesi yaklaşık 4 milyar lira. 4 milyar lirayı 2 ayda bitirdiniz mi de belediyelerimizden para istiyorsunuz? Her türlü israfa para buluyorsunuz da muhtarların yol masrafını mı karşılayamıyorsunuz?

Muhtarlarımıza da seslenmek isteriz: Biz sonuna kadar sizlerin yanındayız, sizlerin sorunlarını çözmeye talibiz. Muhtarlarımızın tüm taleplerini karşılamak için mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Ancak sizler için hazırladığımız kanun teklifimizi reddeden iktidarın muhtarlara bakışını da samimiyetsizliğini de vicdanlarınıza havale ediyoruz."

Öne Çıkanlar