CHP heyeti grevdeki işçileri ziyaret etti: Temenni etmeleri bizim aç karnımızı doyurmuyor

CHP heyeti grevdeki işçileri ziyaret etti: Temenni etmeleri bizim aç karnımızı doyurmuyor
Maltepe işçileri grevin beşinci günü değil birinci gününde olduklarını ilan etti.

ARTI GERÇEK- Dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Maltepe Belediyesi’ndeki greve müdahalesini duyurmasının etkisi sürerken Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Milletvekili Veli Ağbaba'nın da aralarında bulunduğu CHP heyeti, grevdeki Maltepe işçilerini şantiye alanında ziyaret etti. 

Heyet, şantiye içerisindeki işçilerle sözleşme imzalandığı ve grevin bitirilmesine yönelik ‘temenni’ içeren bir konuşma yaptı.

İşçiler heyetin konuşmasına ilişkin, "Onların temenni etmesi, tebrik etmesi bizim aç karnımızı doyurmuyor" şeklinde tepki göstererek şunları söyledi:

Önemli olan ilk başta işçi sınıfının bunu kabul etmesidir. Biz şube yönetimi, temsilci işçiler olarak verdiğimiz söz neyse sonuna kadar da devam edeceğiz. Grev alanlarımızı bırakmayacağız. Biz diyene kadar anlaşma sağlanmamıştır. Onların temenni etmesi, tebrik etmesi bizim aç karnımızı doyurmuyor. Ne istediğimizi bilen işçi sınıfıyız. Arkadaşlar bugün grevimizin birinci günü beşinci günü değil. Biz birinci gün gibi canlı olacak, sağlam olacak alanlarımızı bırakmayacağız"

Öne Çıkanlar