CHP heyeti, Sayıştay Başkanı Metin Yener ile görüşecek

CHP heyeti, Sayıştay Başkanı Metin Yener ile görüşecek
Sayıştay Başkanı Yener'den randevu alan CHP heyeti, Türkiye Belediyeler Birliği'nin denetlenmesini isteyecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığındaki CHP heyeti, bugün Sayıştay Başkanı Metin Yener ile görüşecek ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin denetlenmesini isteyecek.

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'dan oluşan heyetin, bugün saat 18:00'de Sayıştay Başkanı Metin Yener ile görüşeceği ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin denetlenmesini isteyeceği bildirildi.

TORUN: KAYNAKLARIN TAMAMI CUMHUR İTTİFAKI BELEDİYELERİNE AKTARILDI

Ordu Milletvekili Seyit Torun, daha önce yaptığı açıklamada Türkiye Belediyeler Birliği'nin bütçesinin yarıdan fazlasının CHP’li belediyelerden kesildiğini, ancak kaynakların tamamının Cumhur İttifakı belediyelerine aktarıldığını, muhalefet belediyelerine ayrımcılık yapıldığını öne sürmüştü. CHP, TBMM İçişleri Komisyonu’nu da bu konuyu görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

Türkiye Belediyeler Birliği'nin CHP'li encümen üyeleri Fethi Yaşar, Abdül Batur, Hasan Akgün ve Kazım Kurt ise başkanlığa sundukları dilekçede, 2015'ten bu yana belediyelere verilen desteklerin partilere göre dağılımını sormuştu. Gönderilen cevabı yetersiz bulan CHP'li üyeler, istedikleri bilgilerin verilmemesi halinde konuyu yargıya taşıyacaklarını ikinci bir mektupla Türkiye Belediyeler Birliği'nin yetkililerine bildirmişti. 

ŞAHİN: YEREL YÖNETİMDE GERGİNLİK KİMSEYE YARAR SAĞLAMAZ

Türkiye Belediyeler Birliği'nin Başkanı ve Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise tüm belediyelerin Türkiye Belediyeler Birliği'nin doğal üyesi olduğunu belirterek yerel yönetimde gerginliğin kimseye yarar sağlamayacağını söylemişti.

Öne Çıkanlar