CHP Kadın Kolları toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimlerine başlıyor: İkinci cinsiyet değiliz

CHP Kadın Kolları toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimlerine başlıyor: İkinci cinsiyet değiliz
'AKP Hükümeti’nin uygulamaları ile toplum kutuplaştırıldı. Kadınlar iki cinsiyetten birisi değil de ikinci cinsiyet olarak görülmeye başlandı.'

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı; Atatürkçü Düşünce Derneği, 29 Ekim Kadınları Derneği ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’ni (TÜRMOB) ziyaret ederek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışma başlatacaklarını duyurdu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile birlikte; Atatürkçü Düşünce Derneği ve 29 Ekim Kutlamaları Derneği’ni ziyaret etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen heyet; yönetime başarılar dileyerek, dayanışma dileklerini iletti.

Nazlıaka, dernek üyelerine toplumsal cinsiyet eşitliği ve YaşamHak projesi kapsamında eğitimler yapılmasını önerdi. ADD Başkanı Bozkurt, "AKP Hükümeti’nin uygulamaları ile toplum kutuplaştırıldı. Kadınlar iki cinsiyetten birisi değil de ikinci cinsiyet olarak görülmeye başlandı. Kadın erkek eşitliğini önceleyen, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını esas alan derneğimizin kapısı sizlere sonuna kadar açık. Eğitim çalışmalarının çok ciddi bir etkisi olacağı kanaatindeyim" dedi.

'BÜTÜN ÇALIŞMALARDA BİR VE BERABERİZ'

29 Ekim Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şenal Sarıhan ve derneğin yönetim kurulu üyelerine yapılan ziyarette; CHP Kadın Kolları MYK üyelerinin tamamı derneğe üye oldu. Ziyarette, Sarıhan; şunları söyledi:

"Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen 90 kurucu arkadaşımızla, pandemi koşullarında bin bir emekle kurulduk. Ülkemizin giderek teslim olduğu gericiliğe karşı bir direnç cephesi yaratmak amacıyla bir araya geldik. Cumhuriyetin ilan günü olan 29 Ekim Kadınları adını aldık. Derneğimizin amacı dünya kadın hareketinin ve Cumhuriyet devrimlerinin kadının toplumsal yaşama eşit katımı için açtığı yolu izlemektir. Bu kapsamda yapılacak bütün çalışmalarda bir ve beraberiz."

TÜRMOB İLE ORTAK ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Nazlıaka, Kadın Kolları MYK Üyesi Füsun Sökmez ile birlikte TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu ve Genel Sekreter Yahya Arıkan’ı da ziyaret etti.

Nazlıaka, YaşamHak projesi kapsamında imzalanan protokolleri ve yapılan çalışmaları anlattı.

Nazlıaka, "Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu konuda TÜRMOB bünyesinde verilecek olan eğitimler önemli bir farkındalık yaratacaktır" dedi.

TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu ise kadın erkek eşitliğine verdikleri öneme değinerek toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına katkı sunmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. (ANKA)

 

Öne Çıkanlar