CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı Kaftancıoğlu'na destek verdi

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı Kaftancıoğlu'na destek verdi
CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu'na destek mesajı yayımladı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na beş ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı. Yargıtay, Kaftancıoğlu'na iki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu.

Yargıtay kararının ardından birçok kesimden destek alan kaftancıoğlu için CHP'li büyükşehir belediye başkanı da destek verdi. Büyükşehir belediye başkanlarının paylaşımları şöyle:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: "Bir saat adaletle hükmetmek, bin sene ibadet etmekten daha hayırlıdır. Sn. @Canan_Kaftanci’na verilen karar vicdanlarda hukukun değişmez evrensel ilkeleriyle değil, maalesef siyasetle yer etti. Hukuk haktır. Gençlerimize bırakacağımız en büyük miras adaletle hükmetmektir."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: "CHP İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen siyaset yasağı ve hapis cezası üzücüdür. Bu kararın hukuki değil siyasi olduğu çok açıktır. Sayın Kaftancıoğlu'nun yanındayız."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: "Sn. @Canan_Kaftanci'ya verilen cezalar ne hukuken ne de vicdanen kabul edilebilir. Elbet bu devran dönecek. Üstünlerin hukukunun değil, hukukun üstünlüğünün galip geleceği günler yakın."

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: "CHP İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen siyaset yasağı ve hapis cezası Türkiye'de hukukun ne hale geldiğini göstermektedir. Bu kararın hukuki olmaktan ziyade, siyasi olduğu çok açık ve çok nettir. Sayın Kaftancıoğlu'nun yanındayız."

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı​​​​​​​ Zeydan Karalar: "Canan Kaftancıoğlu’na verilen hukuksuz hapis cezası ve siyaset yasağı adalet ve demokrasiye yeni bir darbedir. Benzer utançlar geçmişte de yaşandı ve milletimiz hiçbir zaman bunları affetmedi. Adalet er geç tecelli edecektir. Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir."

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı​​​​​​​ Osman Gürün: "CHP İstanbul İl Başkanı @Canan_Kaftanci'na verilen hapis cezası ve siyaset yasağını kabul etmek mümkün değil. İstiyoruz ki artık tarihteki hatalardan ders çıkarılsın, hukuk ve demokrasi layık olduğu yere koyulsun. Unutmamak gerekir ki adalet bir gün herkese lazım olur."

Mersin Büyükşehir Belediye​​​​​​​ Vahap Seçer: "Adalet ve demokrasi geleneğimiz bu tür kararlardan her seferinde dönmeyi bilmiş, milletimiz de bunları affetmemiştir. @Canan_Kaftanci yalnız değildir."

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı​​​​​​​ Kadir Albayrak: "CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezası ve siyaset yasağı’nın hukuki bir dayanağı olmadığı gibi tamamen siyasi bir karardır. Adalet er ya da geç yerini bulacaktır. Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir."

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: "İstanbul İl Başkanımız Sayın #CananKaftancıoğlu'na verilen hapis ve siyaset yasağı cezasının onanması, adalete ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Ne yaparlarsa yapsınlar biz hak, hukuk, adalet için çalışmaya devam edeceğiz. Kaftancıoğlu'nun yanındayız."

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı​​​​​​​ Özlem Çerçioğlu: "Canan Kaftancıoğlu’na verilen siyaset yasağı ve hapis cezası kabul edilemez. Hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan inancımızla Sayın Kaftancıoğlu’nun yanındayız."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: "CHP İl Başkanımız @Canan_Kaftanci İstanbul’daki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımdır. Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum."

Öne Çıkanlar