CHP'li Adıgüzel: Böyle giderse kasım ayında katliam olur

CHP'li Adıgüzel: Böyle giderse kasım ayında katliam olur
CHP Ordu Milletvekili Dr.Mustafa Adıgüzel, Covid-19 kaynaklı ölümlerin kanıksandığına dikkat çekti. Adıgüzel, iktidara dört öneri sundu.

Vaka sayılarının nüfusa orantılandığında Türkiye'nin dünya birincisi olduğunu söyleyen CHP Ordu Milletvekili Doktor Mustafa Adıgüzel, "Tarihe not düşüyorum böyle giderse kasım ayında bu ülkede katliam olur" dedi.

CHP’li Dr. Mustafa Adıgüzel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Adıgüzel, Türkiye'de Covid-19 kaynaklı ölümlerin kanıksandığına dikkat çekerek, "Görünen o ki açıklananın tam üç katı cenaze sayımız var. En kötüsü bu ölümleri kanıksadık. Doğal kabul ediyoruz. Bunlar doğal ölümler değil, önlenebilir ölümler, faili belli cinayet" dedi.

'GERÇEKTE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ'

"Dünya nüfusunun yüzde 1’inin olduğu ülkemizde tüm dünyadaki yeni COVİD’in yüzde 8-10’u var. Günlük vaka sayısında dünyada iki, bazen dördüncü sıradayız, ama ilk dörtteki ABD, Brezilya ve Hindistan nüfusları bizden kat kat yüksek olduğu için birinci görünmüyoruz, ama gerçekte birinciyiz" diyen Adıgüzel, şöyle devam etti:

"Vefatların daha yüksek olduğunun bilgisi var. Önceki gün sadece 207 cenaze İstanbul’da vardı. Ankara’da 1 Nisan’da 8 cenaze varken, dün üçe katlandı 22’ye çıktı. İzmir’de 10 iken dün 32’ye çıktı. Sağlık Bakanlığı verisine göre, 13 bin 800 vakanın olduğu gün İstanbul’da 207 cenaze vardı. Ölüm oranı yüzde 1,5. Bu 60 bin vakada 900 cenaze eder. İstanbul’da pandeminin başından beri toplam vefat sayısı 23 bin 893’tür. İstanbul’da 15 milyon nüfusumuz var, bunu 83 milyona projeksiyonlarsanız 132 bin gibi insan kaybımızdan bahsediyoruz. Bunların sadece test pozitif ölümler olduğunun da bilinmesini isterim.

'ÖLÜMLERİ KANIKSADIK'

Görünen o ki açıklananın tam üç katı cenaze sayımız var. En kötüsü bu ölümleri kanıksadık. Doğal kabul ediyoruz. Bunlar doğal ölümler değil, önlenebilir ölümler, faili belli cinayet.  Daha önce COVİD geçirmiş üstüne aşı olmuş tekrar COVİD olan yüzlerce insan var. İki doz aşıyı yaptırıp hasta olanlar var, ölenler var sorduk cevap gelmedi. Sağlık Bakanı’na sorduğum 34 pandemi önergesindeki 154 sorunun bir tanesine bile cevap gelmedi. COVİD Türkiye’de iki ve hatta üçüncü turu atıyor. Coronavirus ülkemizde fink atıyor.

'KASIM AYINDA CİNAYET OLUR'

"Geçen yıl ağustosta uyardık ‘yüz yüze eğitim cinayete teşebbüstür’ dedik dinletemedik. Kasımda ‘ikinci dalga değil tsunami geliyor’ dedik, dinletemedik. Mart ayında ‘erken açılma felaket olur’ dedik dinletemedik.  Şimdi de aynı öngörü ile uyarıyorum, tarihe not düşüyorum böyle giderse kasım ayında bu ülkede katliam olur" diyerek pandemi politikalarına tepki gösteren Adıgüzel, dört öneri sıraladı:

DÖRT ÖNERİ SIRALADI

"Dört basit önerimiz var. Siyaset aklıyla değil bilim aklıyla hareket etmek. 28 günlük tam kapanma. Sınırlarda, havaalanlarında, okullar, eczanelerde, caddelerde kurulan özel noktalarda hızlı tanı testleri. Çok sayıda laboratuvarda ülkede görülen en son virüs formuna uygun aşının yeteri kadar üretilebileceği merkezler kurmak. Bir ayda yeterli üretim yapmak mümkün. Biz bu önlemler ile hızlı teşhis ve tedavi ile bu işi bir ayda çözeriz. Turizm, okul, spor müsabakaları hepsi mümkün olur. Biz dahil edildiğimiz bilim aklı ile yürüyecek bir süreçte her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Böyle bir can pazarında iktidarı muhalefeti bir araya gelemeyecek isek ne zaman geleceğiz."

Öne Çıkanlar