CHP'li Adıgüzel: Sağlık Bakanı bunu neden açıklamıyor?

CHP'li Adıgüzel: Sağlık Bakanı bunu neden açıklamıyor?
Vefat sayıları arasındaki çelişkiyi vurgulayan CHP'li Adıgüzel, '271 cenaze hangi bulaşıcı hastalıktan oldu?' diye sordu.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerinin aksine 5 Aralık günü yalnızca 10 büyükşehirde 'bulaşıcı hastalık' nedeniyle 467 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "271 cenaze hangi bulaşıcı hastalıktan oldu? Coronavirus'ten daha fazla ölüme sebep olan başka bir bulaşıcı hastalık varsa Sağlık Bakanı bunu neden açıklamıyor?"

Sağlık Bakanı Faahrettin Koca, 5 Aralık günü Coronavirus kaynaklı ölüm sayısının 196 olduğunu açıkladı. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise sadece 10 büyükşehirde 467 kişinin "bulaşıcı hastalık" nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi.

'271 CENAZE HANGİ BULAŞICI HASTALIKTAN OLDU?'

Bakan Koca’nın "Her bulaşıcı hastalık Covid değildir" açıklamasını hatırlatan Adıgüzel, "Sağlık Bakanı Temmuz ayında 'her vaka hasta değildir' diyordu. Yalanı ortaya çıktı. Eğer 5 Aralık günü bu 10 büyükşehirde 467 bulaşıcı hastalıktan vefat varsa ki var, hepsi belgeli. Sizin tüm Türkiye için açıkladığınız 196 tane cenazenin üstüne 271 cenaze hangi bulaşıcı hastalıktan oldu? Coronavirus'ten daha fazla ölüme sebep olan başka bir bulaşıcı hastalık varsa sağlık bakanı bunu neden açıklamıyor" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

'TAM KAPATMADAN EKONOMİK GEREKÇELERLE KAÇIYORLAR'

Adıgüzel, 36 milyon nüfusa denk 10 büyükşehirde 5 Aralık günü 467 kişinin bulaşıcı hastalık sebebiyle vefat ettiğini belirterk şunları söyledi: 

"Tüm Türkiye’yi kattığınız zaman nasıl bir sayı çıktığın hayal edin. Hükümet yalan söylemeye devam ediyor, hükümet bu işi ciddiye almıyor. Dünya Sağlık Örgütü de Türkiye verilerinin son derece kötü olduğunu ve önümüzdeki süreçte çok sıkıntı yaşayabileceğimize dair bir açıklama yaptı.  Aylardır tam kapatma söylüyoruz. Akşam-gündüz, haftasonu- haftaiçi kapatmalarla devam ediliyor. Bunların hiçbir önleyiciliği yok. Tam kapatmadan ekonomik gerekçelerle kaçıyorlar. Ekonomik önlemlerin de alınarak insanların sıkıntıdan kurtarılması lazım. Hükümet bunlara yanaşmadığı için bu yalan furyasına devam ediyor." 

Öne Çıkanlar