CHP'li Ağbaba: Yapılacak şey Türkiye’yi babasının çiftliği gibi yönetenlerden kurtarmak

CHP'li Ağbaba: Yapılacak şey Türkiye’yi babasının çiftliği gibi yönetenlerden kurtarmak
CHP'li Veli Ağbaba, Sivas'ta partisi tarafından düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı'nda çiftçilerle bir araya geldi.

CHP Sivas İl Başkanlığı, Şarkışla ilçesinde Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı düzenledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, çiftçilere; "Yapılacak şey seçimlerde 19 yıldan beri Türkiye’yi babasının çiftliği gibi yönetenlerden Türkiye’yi kurtarmak" sözleri ile seslendi.

CHP Sivas İl Başkanlığı’nın Şarkışla ilçesinde düzenlediği Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı’na CHP Genel Başkan Yardcımısı Veli Ağbaba, Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın, milletvekilleri Yüksel Mansur Kılınç, Sevda Erdan Kılıç ve Ulaş Karasu katıldı.

Şarkışla Hayvan Pazarı’nı gezen Ağbaba ve beraberindekiler, hayvancıların sorununu dinledi. Buzağıyı 3 bin liraya mal ettiğini söyleyen bir hayvancı, 2 bin 600 liraya satış yaptığını söyleyerek, "Buzağı anadan doğuyor 3 bin liralık süt emiyor, pazara getirdik 2 bin 600 lira fiyat veriyorlar. Buzağının doğduğu zaman ölmesi, bundan hayırlı" dedi. 

'BABASININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETENLERDEN TÜRKİYE’Yİ KURTARMAK GEREK'

Hayvan pazarı ziyaretinden sonra düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı, Şarkışla ilçesi Aşık Veysel Kültür Merkezinde düzenlendi. Çok sayıda çiftçinin katıldığı çalıştayda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şunları söyledi:

"Gördüğümüz her iki gençten birisi işsiz, TÜİK verilerine göre her 3 gençten birisi işsiz. Bunu ne yapacağız? Helal süt emmiş insanlara, Türkiye’nin yönetimini teslim edeceğiz. Nasıl yapacağız? Yol basit, zor değil. Türkiye’nin hala büyük kaynakları var. Sağa sola harcanmasa, büyük paraları büyük kaynakları var. Bunları verimli kullanacak helal süt emmiş insanlara ihtiyaç var. Onlar da Türkiye’de mevcut. Yapılacak şey seçimlerde 19 yıldan beri Türkiye’yi babasının çiftliği gibi yönetenlerden Türkiye’yi kurtarmak" dedi. 

'KURAKLIK KADER DEĞİLDİR'

Daha sonra bir konuşma yapan Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın, çiftçilerin sorunlarını ve sorunların çözümlerine yönelik önerilerini sıraladı. Günaydın, şunları söyledi:

"Çiftçi diyor ki; ‘Tayyip ne yapsın kuraklık var’ diyor. Aynen böyle. Peki kuraklık çağdaş ülkeler için bir kader midir, yoksa bu yönetilebilir bir şey midir? Türkiye düzenli olarak her 10 yılda bir kuraklık yaşar. Artık bu periyot daha kısaldı. Çünkü iklim değişimi var küresel ısınma ver ve giderek daha sık periyodlarla kuraklıkla karşılaşacağız. Yolu ne? Yağışın bol olduğu yıllarda barajlardaki suyu biriktireceksin, sulama kanallarını yapacaksın ve yağışın yağmadığı zamanlarda bile barajlarda biriken su ile sulamaya devam edeceksin. Bunun teknik verisi ne? Türkiye 10 milyon hektar alanı sulayabilir. Ama 5 milyon hektarını sulayabiliyor. Peki bu yatırım eksikliği para yokluğuyla açıklanabilir mi? Bu memlekette birileri inanılmaz para ile oynarken sulama yatırımı yapamıyorum çünkü para yok diyorsa hükümet, buna inanmalı mısınız?" (ANKA)

Öne Çıkanlar