CHP'li Altay: Taciz, tecavüz, intihar cemaat yurtlarında; devlet nerede?

CHP'li Altay: Taciz, tecavüz, intihar cemaat yurtlarında; devlet nerede?
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bugün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Enes Kara'nın intiharının ardından gündeme gelen cemaat yurtları sorununu ele aldı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Engin Altay, "Her gün bir trajedi, her gün bir travma yaşıyoruz. Enes Kara intihar etti. Türkiye’de taciz, tecavüz, intihar cemaat yurtlarında. Soruyorum; devlet nerede? Bu sorun, kabul edilebilirin çok üstünde bir hal aldı. Herkesin amasız, fakatsız gündeme getirmesi lazım. TBMM ne yapıyor, anlamak mümkün değil" dedi. 

Engin Altay’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'MEMUR MAAŞLARINA ZAMMI YETERLİ GÖRMÜYORUZ'

"TBMM gündeminde 301 sıra sayılı kanun teklifi var. Muhtelif maddeler var. Bu kanun teklifinin 1. maddesinde, bugün bir kapalı oturum talep edeceğiz. Bu maddeyle Merkez Bankası Kanunu’na madde eklenmesiyle yeni bir ayıp eklenecek. En düşük emekli maaşı 2 bin 500 liraya çıkacak, kesinlikle yeteri değil. Memur maaşlarına ek zam görülüyor, elbette yeterli görmüyoruz. Dul ve yetimler var. Bunların da en az bin 500 olmasıyla ilgili teklif verdik. AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Bunun da bilinmesini istiyorum."

'CHP OLARAK TÜM VAKIFLARIN DENETİM VE KONTROLÜNÜ İSTİYORUZ'

"Her gün bir trajedi, her gün bir travma yaşıyoruz. Enes Kara intihar etti. Türkiye’de taciz, tecavüz, intihar cemaat yurtlarında. Soruyorum; devlet nerede? Bu sorun, kabul edilebilirin çok üstünde bir hal aldı. Herkesin amasız fakatsız gündeme getirmesi lazım. TBMM ne yapıyor, anlamak mümkün değil. Çocuklarını, kadınlarını korumak devletin görevidir. Biz CHP olarak, tüm vakıfların denetim ve kontrolünü istiyoruz. Kaçak yurtları devletin göz ardı etmesini, bunların ideolojik eğitimi zorla dayatmanın neticesinde Enes Kara evladımızı kaybettiğimizi bilmenizi istiyoruz. CHP olarak, durdurulması için İstanbul Sözleşmesi’nin bir an önce ortaya konulmasını ısrarla talep ediyoruz. AK Parti’nin tutumunun bunların yaygınlaşmasına bir sebep olduğunu düşünüyoruz. Kadın cinayetleri konusunda hepimizin üstüne düşeni yapmak boynumuzun borcudur. Ahlakın gereğidir."

'CUMHURBAŞKANI BÖYLE KONUŞAMAZ'

"Beyefendi bugün konuştu. Kendisine teşekkür ediyoruz. CHP’de siyaset yapan herkesin kısa metrajlı filmini izledik. Bir ülkenin cumhurbaşkanı ‘edepsiz, çirkef’ ifadelerini kullanamaz, kullanmamalı. Bu kötü örnek olur. Çocuklara kötü örnek olur. Erdoğan konuşurken ‘18+’ diye bir ifadeyi bütün televizyonların kullanması lazım. Tayyip Bey, Türkiye ekonomisini getirdiği bu hali örtmek için bütün eski defterleri karış karış karıştırıyor. Bu kafa, Türkiye ekonomisini duvara toslatır. Kaba ve yaralayıcı laflar ediyor. Dili nefret, üslubu kin kusuyor. Ne yapacağız? Güleceğiz. Türkiye’nin cumhurbaşkanısın, 32 dakika CHP’ye ayırıyorsun. CHP korkusu bir paranoyaya çevirmiş. Bundan da memnunuz."

'SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKLARI ÖDENMEZ DEDİ, ÖDEMİYOR'

"Bir hafıza tazelemesi yapalım. 1 Aralık 2021’de doktorlara bir iyileştirme yaptık. İki gün sonra, ‘Tabip dışına da yapmamız lazım’. ‘Buyurun getirin.’ Getirdiler. Cuma günü toplandık, Meclis Başkanlığı’nın arka odasında ‘Biz bundan vazgeçtik’ dediler. 12 Aralık’ta iyileştirme maddelerini de geri çektiler. Hoppala. Şimdi ne olacak. Soruyoruz. Ne olacak? Gak guk. Bunu da kabul etmemiz mümkün değil. Erdoğan’ın bir sözü var, hakikaten doğru. ‘Sağlık çalışanlarının hakları ödenmez’ dedi. ‘Ödenmez’ dedi ve ödemiyor. Sağlık çalışanlarından ben özür diliyorum. Sağlık Bakanı çırpınıyor, doktorlar istifa etmesin diye. Gidiyorlar. Pes ki pes."

 

Öne Çıkanlar