CHP'li Arık, 8 aylık hamile tutuklu Arzu Nur Özkan’ı ziyaret etti

CHP'li Arık, 8 aylık hamile tutuklu Arzu Nur Özkan’ı ziyaret etti
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da gün içinde Özkan’ın bulunduğu koğuşta 4 kişinin Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldığını duyurmuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Bünyan Cezaevi'nde 8 aylık hamile tutuklu Arzu Nur Özkan'ı ziyaret etti. Özkan'ın babası " Çetin bey kızımın bugün hastaneye götürüldüğünü ve sağlık durumunun da iyi olduğunu, hastanede yatmasını gerektirecek bir durum olmadığını söyledi" diye açıklama yaptı.

Kronos'ta yer alan habere göre, CHP’den 2 aylık hamile iken tutuklanan ve doğumuna bir ay kala hâlâ cezaevinde tutulan Arzu Nur Özkan’a ziyaret gerçekleşti. 

Arzu Nur Özkan’ın durumunu kamuoyuna duyurmak üzere açılan sosyal medya hesabından ziyaret, "Kayseri Milletvekili @DrCetinArik sayın Kılıçdaroğlu @kilicdarogluk nun isteği üzerine sağolsun kardeşimi ziyarete Bünyan Cezaevine gitmiş. Kardeşim ArzuNurÖzkan kovid tehlikesi ile karşı karşıya ve tahliye olacağı anı bekliyor. Lütfen Artık bu sese kulak verin! @adalet_bakanlik" ifadeleriyle duyuruldu.

CHP lideri, kendisi de önceki gün Özkan’ın babasını arayarak durumu hakkında bilgi almış ve yakından ilgileneceğini kaydetmişti.

BABA HANİFİ KILIÇ: KEMAL BEYE VE ÇETİN BEYE DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

Arzu Nur Özkan’ın babası Hanifi Kılıç, CHP Milletvekili Çetin Arık’ın ziyaretine ilişkin, "Sayın vekil bugün cezaevinde kızımı ziyaret etmiş, beni aradı. Dün de sağ olsun Kemal bey aramıştı, ilgileneceğini söylemişti. Çetin bey kızımın bugün hastaneye götürüldüğünü ve sağlık durumunun da iyi olduğunu, hastanede yatmasını gerektirecek bir durum olmadığını söyledi. Ayrıca Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı ile de görüştüğünü söyledi. Savcı, tutuklama dosyası Bursa’da olduğu için oraya yazı yazdıklarını ancak henüz cevap alamadıkları için tahliye konusunda bir şey yapamadıklarını söylemiş. Yani Bursa’dan gelecek duruma göre Kayseri Savcılığı adım atacak. Kemal beye de Çetin beye de destekleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

KOĞUŞUNDAN 4 COVİD’Lİ ÇIKTI

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da gün içinde Özkan’ın bulunduğu koğuşta 4 kişinin Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldığını duyurmuştu. Gergerlioğlu, annenin Covid kapması halinde tehlikeli olacağını kaydederek bebek ve annenin sağlığından Adalet Bakanlığı’nın sorumlu olacağını kaydetmişti.

Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 6 yıl 10 ay halis cezasına çarptırılan Arzu Nur Özkan, KHK’yla kapatılan bir özel okulda anaokulu öğretmeni olarak çalışıyordu.

 

Öne Çıkanlar